Kanter nazvao Turkoglua "Erdoganovim psom", pokazao putne isprave

Košarkaš Njujorka u obračunu sa predsjednikom turskog košarkaškog saveza
3689 pregleda 0 komentar(a)
Kanter, Foto: Beta-AP
Kanter, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 08.01.2019. 14:09h

Nakon što je predsjednik Košarkaškog saveza Turske Hidajet Turkoglu optužio košarkaša Njujorka Enesa Kantera za iznošenje lažnih informacija u vezi s njegovom odlukom da ne putuje s ekipom u London, ovaj turski košarkaš objavio je fotografiju dokumenata kao dokaz da njegove tvrdnje nisu tačne.

Kanter je izjavio kako se boji za svoju bezbjednost i da bi ga turske vlasti mogle ubiti zato što javno govori protiv predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

Turkoglu je istakao kako to nije istina i da Kanter zbog drugih razloga ne može ni ući u Veliku Britaniju.

"Zabrinut sam neistinama koje je iznio Enes Kanter, pripadnik Fetulahove terorističke organizacije (FETO), a tiču se tvrdnji da bi mogao biti ubijen u Londonu od turskih vlasti. Zbog problema s vizom on ne može putovati po svijetu od 2017. godine tako da laže da neće u Veliku Britaniju zbog straha od atentata. To je poznato odavno, ali on ovo koristi u političke svrhe, a sve protiv Turske. Ne samo da je optužio vlast u Turskoj za pokušaj ubistva, već je ovim činom i javno izrazio sumnju u britanske obavještajne i bezbjednosne agencije, a sve u cilju destabilizacije tursko-britanskih odnosa", stoji, između ostalog, u saopštenju koje je izdao Turkoglu.

Ipak, ubrzo je stigao Kanterov odgovor, a on je pored fotografije na kojoj se vide dokumenti izvrijeđao Turkoglua, kojeg je nazvao Erdoganovim psom, prenosi Kliks.

"Ovo su moje putne isprave, a ne viza! Ja mogu ići u London. Ti si ili izgubio um ili si još uvijek Erdoganov pas. Nastavi da mašeš repom", napisao je Kanter.

Pored objave, Kanter je označio predsjednika Turske i stavio hešteg #DiktatorErdogan. Košarkašu je 2017. godine oduzet turski pasoš. Iste godine Kantera se odrekla i njegova porodica.

Bonus video: