Kadeti se za EP pripremaju na turniru u Turskoj

Kadetska košarkaška selekcija Crne Gore od 30. januara do 6. februara učestvovaće na turniru u turskom Samsunu
0 komentar(a)
Kadetska selekcija u košarci, Foto: KSCG
Kadetska selekcija u košarci, Foto: KSCG
Ažurirano: 21.01.2016. 12:24h

Kadetska košarkaška selekcija Crne Gore od 30. januara do 6. februara učestvovaće na turniru u turskom Samsunu, što će biti prva provjera za izabranike Dušana Dubljevića uoči šampionata Evrope koje ih očekuje ovog ljeta. Igrači koji će konkurisati za mjesto u timu za turnir u Samsunu okupili su se juče u Tivtu, gdje će odraditi mini pripreme kako bi se što kvalitetnije pripremili za izazove koji ih očekuju u Turskoj.

Selektor Dubljević za ovu akciju ne može da računa na Pavla Titića iz zdravstvenih razloga i Jovana Kljajića koji ima klupskih obaveza u Sjedinjenim Američkim Državama, ali vjeruje da će igrači koji budu na spisku, dostojno reprezentovati Crnu Goru u Samsunu. Na turniru učestvuje 12 timova (Turska će imati A i B tim), a ''crveni'' su u grupi B sa Argentinom, Francuskom, Srbijom, Ukrajinom i Turskom B.

"Ovo je prvo okupljanje ove generacije igrača i prilika da se uvjerim u kvalitet igrača koje očekuje nastup na turniru u Samsunu. Imamo malo vremena da se u Tivtu pripremimo na kvalitetan način za veoma jak turnir i provjere koje nas očekuju u Turskoj, ali vjerujem da ćemo iskoristiti odlične uslove koje imamo i uigrati ekipu na pravi način. Nedostaju nam Pavle Titić iz zdravstvenih razloga i Jovan Kljajić koji ima klupskih obaveza u Sjedinjenim Američkim Državama, ali vjerujem da i bez njih imamo kvalitet da se na pravi način predstavimo na turniru u Samsunu. Prethodnih godina kadetska selekcija imala je zapažen nastup na turniru u Turskoj, a vjerujem da će tako biti i ovog puta i da će i ova generacija pokazati potencijal kao što je to bio slučaj prethodnih godina", kazao je selektor Dubljević na okupljanju nacionalnog tima u Tivtu.

Selektor Dubljević na pripremama u Tivtu na raspolaganju ima 18 igrača - Nikola Žižić (Barselona, Španija), Igor Drobnjak (Budućnost Voli), Danilo Brnović (Budućnost Voli), Mileta Bošković (Centar), Božidar Labović (Mornar), Đorđe Marinović (Džoker), Aldo Alivodić (Budućnost Vol), Miloš Vujović (Budućnost Voli), Nikola Pešić (Mornar), Dimitrije Radusinović (Budućnost Voli), Andrej Vulević (Sutjeska), Kosta Mićanović (Budućnost Voli), Viktor Vujisić (Gorštak), Nikola Tončić (MNE Team), Dušan Krivokapić (Sutjeska), Marko Klajević (Centar), Petar Milošević (Cetinje MNE), Novak Obradović (Primorje 1945) i Stefan Vlahović (Džoker).

Bonus video: