Mršić: Moramo da zaustavimo tečnu igru Efesa

0 komentar(a)
Veljko Mršić, Foto: Kkcedevita.hr
Veljko Mršić, Foto: Kkcedevita.hr
Ažurirano: 19.01.2016. 16:40h

Trener Cedevite Veljko Mršić rekao je danas da njegova ekipa mora da zaustavi tečnu igru i laku realizaciju Efesa ukoliko želi trijumf u predstojećem meču Evrolige.

"Moramo da zaustavimo njihovu tečnu igru, tranziciju, u čemu nismo bili dobri ni u Malagi, ni u drugom poluvremenu u Zadru. To nam je osnovni cilj - da pokušamo da ih natjeramo da igraju što duže, da im cirkulacija lopte ne bude lagana. Moramo da zaustavimo traniziciju i laganu realizaciju u prvih desetak sekundi napada", rekao je Mršić, a prenosi Hina.

Košarkaši Cedevite u četvrtak dočekuju Efes u četvrtom kolu Grupe E Top 16 faze Evrolige i u tom meču će pokušati da prekinu niz od tri uzastopna poraza u svim takmičenjima.

Mršić vjeruje da je najveći krivac za seriju poraza nagomilani umor.

"Kad smo ih pobijedili u Istanbulu, Luka Babić je imao osam, devet skokova, Džejms Vajt je imao sedam, osam skokova, a to smo od njih u posljednje vrijeme izgubili. Uz Mira Bilana, to su dva najpotrošenija igrača u našoj ekipi", rekao je Mršić, prenosi Hina.

"Usljed pada energije, došlo je i do pada koncentracije, pa i do određenog samozadovoljstva prvim dijelom sezone, što je i normalno, jer se prvi put većina nalazi u takvom stanju. Pozitivna priča koja traje dva mjeseca dovela je do malog opuštanja. Ali, svi smo svjesni toga. Pitanje je trenutka kada ćemo se vratiti u seriju dobrih rezultata", rekao je trener Cedevite.

Ovo će biti treći ovosezonski duel Cedevite i Efesa. U prvom dijelu Evrolige Cedevita je slavila u Istanbulu sa 81:75, a turska ekipa je potom identičnim rezultatom turska trijumfovala u Zagrebu.

Nakon tri odigrana kola u Top 16 fazi, Cedevita je na sedmom mjestu Grupe E sa jednom pobjedom i dva poraza, dok je Efes treći sa učinkom 2/1. Prvi na tabeli te grupe je Feberbahče, koji je bez poraza, Unikaha i Lokomotiva Kubanj imaju isti skor kao i Efes, dok po jednu pobjedu, pored Cedevite, imaju Crvena zvezda i Panatinaikos, dok je Darušafaka bez trijumfa.

Bonus video: