Golden Stejt pokazao Klivlendu ko je šampion

"Voriorsi" su se vratili u salu u kojoj su prošle godine osvojili šampionski prsten i deklasirali Klivlend - 132:98!
2 komentar(a)
Kari, Foto: Reuters
Kari, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.01.2016. 08:57h

Košarkaši Golden Stejta, aktuelnog šampiona NBA lige, ubjedljivo su danas u gostima pobijedili Klivlend, prošlogodišnjeg finalistu, sa 132:98.

"Voriorsi" su se pobjednički vratili u salu u kojoj su prošle godine osvojili šampionski prsten i lako su savladali Kavalirse. Stefon Kari postigao je 35 poena za tri četvrtine, dok je Andre Igudala dodao 20.

Golden Stejt je u prvom poluvremenu vodio 30 razlike, a prednost je u drugom porasla do maksimalnih 43 poena. Klivlend je kasnom serijom u finišu meča spriječio najgori poraz Kavalirsa na domaćem terenu u istoriji kluba.

"Radili su šta su htjeli", kratko je poslije meča prokomentarisao prva zvijezda Kavsa Lebron Džejms.

Kari je postigao sedam trojki, od kojih je posljednja donijela njegovom timu 40 poena razlike u trećoj četvrtini. Aktuelni najkorisniji igrač (MVP) lige proveo je u igri samo 28 minuta.

Kari je u nedjelju rekao da svlačionica Kviken louns arene "i dalje miriše na šampanjac", pošto je Golden Stejt u toj hali osvojio titulu poslije punih 40 godina. Kavalirsi su u prvoj utakmici ovih timova u sezoni pobijedili 89:83.

Klivlend je igrao prvi meč kod kuće nakon gostujuće turneje od šest mečeva, na kojoj je zabilježio pet pobjeda. Džejms je meč završio sa 16 postignutih poena, ali nije imao skoro nikakvu pomoć saigrača drugih zvijezda tima. Kajri Irving završio je utakmicu sa osam poena, dok je Kevin Lav postigao samo tri za 21 minut u igri. Džej Ar Smit dao je 14 poena za Kavse, a Iman Šampert 10.

"Morate da igrate dobro protiv vrhunskih timova, a mi to nismo radili. Ove sezone imamo 0:3. Večeras se jasno vidjelo koliko moramo da napredujemo da bismo osvojili titulu", rekao je Džejms.

Klivlend je ove sezone izgubio i od San Antonija, tako da nema nijednu pobjedu protiv najboljih timova Zapada.

Klivlend je tako ostao na 28 pobjeda ove sezone, što je iskoristio Toronto, koji je svoj 26. trijumf i peti uzastopni ostvario protiv Bruklina kod kuće, 112:100, čime se učvrstio na drugom mjestu Istočne konferencije.

Kajl Lauri i Demar Derozan predvodili su Toronto sa ukupno 61 poenom, od čega 17 u poslednjoj četvrtini.

Lauri je postigao 31 poen, a Derozan 30. Toronto je gubio devet poena razlike u trećoj četvrtini, ali je posljednju dobio sa 31:16, uključujući i seriju 14:2, kojom je završio utakmicu.

Preostale dvije utakmice igrane u noći između ponedjeljka i utorka završene su poslije produžetaka.

Dalas je kod kuće pobijedio Boston sa 118:113, predvođen 37-godišnjim Dirkom Novickim, koji je završio utakmicu sa 31 poenom i 11 skokova, što mu je bio šesti "dabl-dabl" u sezoni.

Mlada ekipa Seltiksa povela je u četvrtoj četvrtini sa šest poena razlike, nakon što je gubila 17. Veteran Novicki postigao je 14 poena u posljednjoj četvrtini, a bio je dio serije trojki u produžetku, kojima je Dalas došao do pobjede.

Deron Vilijams postigao je 20 poena za Dalas, od čega 10 u produžetku.

Boston je tako prekinuo seriju od tri uzastopne pobjede. Najefikasniji kod Seltiksa bili su Ajzeja Tomas i Markus Smart sa po 20 poena.

Los Anđeles Klipersi su kod kuće pobijedili Hjuston sa 140:132, iako su igrali bez Blejka Grifina i Deandre Džordana. Umjesto njih istakao se Džej Džej Redik, koji je postigao 40 poena, dok je Kris Pol završio meč sa 28 poena i 12 asistencija.

Hjuston je predvodio fenomenalni Dvajt Hauard sa 36 poena i 26 skokova, dok je Džejms Harden imao 20 poena i osam asistencija.

Dabl-dabl Vučevića u porazu Orlanda od Atlante

Crnogorski košarkaš Nikola Vučević ostvario je dabl-dabl u porazu Orlanda od Atlante 98:81, u jutros odigranom meču NBA lige.

Vučević je meč završio sa deset poena i 11 skokova.

Branilac trofeja, Golden Stejt bio je ubjedljiv u duelu sa Klvlendom i slavio 132:98.

Junak dana bio je Kembe Voker koji je sa 52 poena predvodio Šarlot do pobjede protiv Jute, nakon dva produžetka, 124:119.

To je njegov lični i novi klupski rekord.

Prethodni je držao Glen Rajs, koji je Bostonu 1997. ubacio 48 poena.

Rezultat:

Toronto - Bruklin 112:100

Klivlend - Golden Stejt 98:132

Dalas - Boston 118:113

LA Klipers - Hjuston 140:132

Atlanta - Orlando 98:91

Bonus video: