Iskušenja za Lovćen i Sutjesku

355 pregleda 0 komentar(a)
Mašan Vrbica, Foto: PETR STOJANOVSKI
Mašan Vrbica, Foto: PETR STOJANOVSKI

Derbi 15. kola ABA2 lige igra se na Cetinju, gdje četvrtoplasirani Lovćen (skor 8-6) od 19 sati dočekuje drugoplasirani MZT iz Skoplja (9-5).

Biće to duel ekipa koja se bore za plasman u plej-of, ali i za što bolju poziciju u razigravanju.

“Igramo utakmicu sa izuzetno kvalitetnom ekipom koja je za ovu utakmicu pojačana Samardžijskim. Moraćemo da pružimo maksimum da bi iznenadili ovako kvalitetnu ekipu", rekao je trener Lovćena Miodrag Kadija.

MZT je prvi meč u Skoplju dobio nakon produžetka 100:90.

“Očekuje nas težak meč, jer nam dolazi ekipa koja je jako kvalitetna na svim pozicijama. U posljednja dva kola nijesmo prikazali igru koja nas je krasila. Vjerujem da koliko god je ekipa MZT-a kvalitetna, ako budemo na svom nivou možemo doći do pobjede. Pozvao bih publiku da dođe u što većem broju i pomogne nam da ostvarimo jako bitnu pobjedu za nas", rekao je igrač Lovćena Milutin Đukanović.

I pred petoplasiranom Sutjeskom (8-6) je težak meč, gostovanje Splitu (7-7).

"Gostujemo ekipi od koje smo izgubili u prvom dijelu sezone. Nijesmo kompletni i pojedini igrači imaju zdravstvenih problema, ali bez obzira na to očekujem da svak' ko istrči na parket pruži svoj maksimum", rekao je trener Sutjeske Zoran Glomazić.

Nikšićani su u seriji od četiri pobjede, a pokušaće da se revanširaju Splićanima za poraz u gradu pod Trebjesom (90:83).

"Ovaj meč nam dolazi nakon serije dobrih rezultata pa rasterećeni idemo na teško gostovanje. Split je kvalitetna ekipa koja nas je nadigrala u prvom dijelu takmičenja, ali u ovaj meč ulazimo mnogo spremniji i motivisaniji. Ako odbrana koja je naš zaštitni znak, bude na visokom nivou, sigurno ćemo dobiti šansu da iznenadimo protivnika", ističe Radosav Spasojević, jedan od najboljih igrača nikšićkog tima.

Utakmica u Splitu počinje u 19 časova.

Bonus video: