Budućnost želi i Olimpiju u pobjedničkom nizu

0 komentar(a)
Luka Pavićević, Foto: Savo Prelević
Luka Pavićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.01.2016. 10:47h

Deset vezanih pobjeda u ABA ligi, dobra forma, samopouzdanje do krajnjih granica, ali i deset trijumfa više od Olimpije – košarkaši Budućnost Volija imaju sve uslove da nastave seriju i večeras najvećeg slovenačkog kluba.

Olimpija, međutim, grčevito traži bijeg sa začelja tabele, a takve ekipe su opasne, ističe trener Luka Pavićević.

“Olimpija igra sa velikom energijom i odbranu i napad. U napadu su izuzetno agresivni u tranziciji i moraćemo da ih usporimo. Takve ekipe nam ne prijaju. Zahtijevaju maksimalnu koncentraciju svih 40 minuta i moramo da ispunimo taj uslov ako želimo da nastavimo niz”, kazao je Pavićević.

Briljantna pobjeda nad Cedevitom u Zagrebu, kojom je Budućnost zabetonirala prvo mjesto, sa realnim šansama da tu ostane i na kraju regularnog dijela sezone, mogla bi da ima kontra-efekat, upozorio je Pavićević.

“Sva euforična raspoloženja mogu da budu i štetna. Mi ćemo se truditi da naše raspoloženje bude skromno, a pristup mečevima hrabar i agresivan, kao i do sada“, rekao je Pavićević.

On smatra da bi njegov tim ukoliko želi da zadrži čelnu poziciju mora pobijediti na pet od sedam utakmica.

"Trenutna situacija nas obavezuje, da iako su Crvena zvezda i Cedevita kvalitetnije od nas, da idemo na prvo mjesto. Svaka druga pozicija ne bi za nas bila dobra, iako je to mnogo više od zacrtanog cilja uoči starta šampionata. Olimpija se našla u ozbiljnoj situaciji i bori se za opstanak, iako smo vjerovatno imali iste ciljeve, biti u vrhu tabele", rekao je Pavićević na konferenciji za novinare.

Košarkaši Budućnosti vjeruju da će navijači ispuniti „Moraču“ protiv Olimpije, najaviti da će i u odlučujućem dijelu sezone dati timu dodatnu energiju sa tribina.

“Nama svaka podrška i svaka energija, koja dolazi sa tribina, puno znači, I može biti priprema za ono što tek dolazi”, rekao je Pavićević.

Protiv Olimpije debitovaće Halil Kanačević, koji je odradio nekoliko treninga sa ekipom. Pavićević je zadovljan u kakvom je stanju novi centar.

“On je došao dobro fizički spreman i vidi se da je motivisan. Primjetno je, takođe, da je radom i zalaganjem navikao da dođe do statusa i minutaže u timu, što je pozitivna osobina” kazao je Pavićević.

Budućnost Voli je prvi duel u Ljubljani dobila 67:63.

U dosadašnjem dijelu šampionata ostvarila je 17 pobjeda, a u posljednjih deset kola zabilježila je maksimalan učinak.

Olimpija ima skor od sedam pobjeda i 12 poraza.

Prošle sezone obje ekipe ostvarile su pobjede pred svojim navijačima.

Budućnost je slavila u Podgorici 86:61, a Olimpija u Ljubljani 77:66.

Večerašnji duel u dvorani "Morača" počeće u 21 sat.

Bonus video: