Tadija Dragićević: Veoma smo blizu prvog mjesta

71 pregleda 16 komentar(a)
Tadija Dragićević, Foto: Savo Prelević
Tadija Dragićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.01.2016. 18:19h

Derbi ABA lige, duel za prvo mjesto, bio je šou-tajm jednog tima - 40 minuta košarkaši Budućnost Volija držali lekciju iz košarke Cedeviti, deklasirali je i igrom i rezultatom 81:57 i plej-of će, ako se ne dogodi čudo, sačekati sa prvog mjesta.

„Stvarno sjajna pobjeda za nas, nismo očekivali da će biti tako lako. Od samog starta smo prišli ozbiljno utakmici, koncentirsano. Nametnuli smo svoj ritam igre, koji oni nisu mogli da isprate, na kraju se to ispostavilo kao dobitna kombinacija. Mnogo mi je drago zbog ove pobjede. Mislim da smo kao ekipa odigrali odlično i zasluženo držimo tu prvu pozciju na tabeli”, rekao je Tadija Dragićević.

Koliko je Budućnost dominantna u ABA ligi najbolje oslikavaju broje crnogorskog šampiona. Na 19 utakmica, „plavi“ su ostvarili 17 pobjeda od čega 10 zaredom.

Da bi sačuvali prvo mjesto dozvoljena su im dva poraza u preostalih sedam kola, a toliko su ih doživjeli u prethodnih 19.

„Sve ide kako treba za sada. Igramo dobro, dižemo formu. Pohvalio bih sve momke i cijeli stručni štab radimo dobro, što se i vidi po rezultatima. Daćemo sve od sebe da taj broj pobjeda uvećemo“, ističe Dragićević.

Prvo mjesto donosi prednost domaćeg terena i u polufinalu, i eventualnom finalu plej-ofa. Budućnost ima iskusan tim, kvalitetan - da li spreman da iz drugog plana, i u plej-ofu, nadmaši Evroligaše Zvezdu i Cedevitu?

“Još ništa nije gotovo. Moramo da se skoncentrišemo i da idemo korak po korak. Moramo da osvojimo prvo mjesto na kraju, koje sada zasluženo držimo. Dišu nam u vrat i Zvezda i Cedevita, sigurno će čekati naš kiks. U svakom slučaju moramo odbraniti to prvo mjesto do kraja“, kazao je Dragićević.

Ipak, opuštanja ne smije da bude - prilika da se proslavi sjajna pobjeda, prva u klupskoj istoriji nad Cedevitom u gostima, biće meč protiv Olimpije u subotu u „Morači“.

„Oni igraju u nekom ritmu toplo-hladno. Međutim, sigurno će doći maksimalno motivisani u Podgoricu, uostalom kao i sve ekipe. Kada si prvi svi žele da te pobjede. Prići ćemo maksimalno tom meču, jer svaki eventualni kiks ne bi bio dobar. U svakom slučaju očekujem nastavak pobjedničke serije“ kazao je Dragićević.

Dragićević je i protiv Cedevite bio najbolji pojedinac meča, vodio je svoj tim do trijumfa sa 23 poena i šest skokova - čime je zavrijedio indeks korisnosti 28. Iskusni krilni igrač igra možda i sezonu karijere.

„Jedna od najboljih sigurno. Sa Omarom Kukom sam u Zvezdi imao sjajnu sezonu, ova je takođe odlična. Prija mi ovdje u Podgorici. Vlada pozitivna atmosfera. Imamo podršku navijača, stručnog štaba i čelnika kluba. Što se mene tiče, uvijek ću da pružim maksimum“, zaključio je Dragićević.

Ako Dragićević nastavi u istom ritmu, a cijeli tim u odlučujućoj fazi sezone zadrži igru kakvu je pokazala protiv Cedevite, prvo mjesto na kraju regularnog dijela neće biti krajnji domet Budućnosti ove sezone.

Bonus video: