Farmar napustio Makabi, Mekel potpisao ugovor na tri i po godine

“Nažalost, stvari sa Džordanom nisu išle onako kako smo se svi nadali, ali u sportu se to ponekad dešava. On će uvijek biti dio Makabijeve porodice”, navodi se u saopštenju Makabija
0 komentar(a)
Gal Mekel, Foto: Aba-liga.com
Gal Mekel, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 10.01.2016. 20:58h

Američki košarkaš Džordan Farmar napustio je danas Makabi iz Tel Aviva, jer želi da se vrati u NBA ligu.

Kako se navodi na sajtu izraelskog klub, Farmar je od uprave kluba tražio da ga pusti da ode, pošto želi da se vrati u SAD i pronađe angažman. Čelnici Makabija su mu izašli u susret i on je poslije šest mjeseci napustio klub iz Tel Aviva.

“Nažalost, stvari sa Džordanom nisu išle onako kako smo se svi nadali, ali u sportu se to ponekad dešava. On će uvijek biti dio Makabijeve porodice”, navodi se u saopštenju Makabija.

Farmara su 2006. LA Lejkersi izabrali za 26. pika na NBA draftu, a sa tom ekipom je osvojio dva šampionska prstena, 2009. i 2010. godine. Poslije toga je dvije godine igrao za Nju Džersi Netse, a 2011. je potpisao za Makabi.

U sezoni 2012/2013. je igrao za Efes, a naredne dvije sezone nastupao je za NBA ekipe iz Los Anđelesa, Lejkerse i Kliperse.

Farmar je prošlog februara potpisao za Darušafaku, a u julu se vratio u Makabi, sa kojim je potpisao ugovor do kraja sezone.

Izraelski mediji prenijeli su da je dosadašnji igrač Crvene zvezde Gal Mekel potpisao ugovor na tri i po godine sa Makabijem. On je napustio beogradski tim pošto nije ispunio očekivanja.

Bonus video: