Pavićević: Igramo protiv jačeg od sebe, ali ako budemo hrabri imaćemo šansu

Našu igru postavićemo u odnosu na to gdje su oni najjači, ali moramo u ispunjavanju tih zadataka da budemo tačni, zapravo - nepogrješivi“, naglasio je Pavićević.
59 pregleda 10 komentar(a)
Suad Šehović i Luka Pavićević, Foto: Savo Prelević
Suad Šehović i Luka Pavićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.01.2016. 16:26h

Budućnost Voli u nedjelju igra utakmicu sezone u ABA ligi - sa pobjedom više, te zalihom od 10 poena iz meča u Morači (76:66), gostuje Cedeviti, prvom pratiocu i najprijatnijem iznenađenju sezone na evroligaškoj sceni.

„Igramo protiv protivnika koji je jači od nas“, kazao je trener Luka Pavićević, uoči odlaska u Zagreb.

„Pokušaćemo da se sa takvim rivalom nosimo izuzetnom agresivnošću i upornošću, a i hrabrost je bitan faktor u ovakvim mečevima“, rekao je Pavićević.

Budućnost bi pobjedom napravila odlučujući korak ka prvom mjestu pred plej-of, koje donosi i realne šanse da se prvi put plasira u finale ABA lige. I poraz manji od deset razlike zadržao bi „plave“ na vrhu, sedam kola prije kraja regularnog dijela sezone.

„Ovo je utakmica koja će usmjeriti finiš sezone, ali ne mora da znači da će odlučiti. Biće još teških iskušenja i za nas i za njih. Cedevita ima i Evroligu, pokušaćemo da iskoristimo to što smo svježiji i odmorniji od njih. Neće biti lako, ali spremni smo da damo sve što imamo i pokušamo da iznenadimo“, kazao je kapiten Suad Šehović.

Cedevita je možda umorna, ali je zato i puna samopouzdanja, nakon pobjeda u gostima, nad Crvenom zvezdom minulog vikenda u ABA ligi, te Darušafakom, sinoć u Evroligi.

Tim Veljka Mršića pokriven je na svakoj poziciji. Ima sjajne Amerikance Pulena, Vajta i Vokera, najkorisnijeg igrača ABA lige - Bilana, sjajne klupske igrače Babića, Žorića, Gordića, Pilepića...

„Mislim da je Bilan ubjedljivo njihov najubojitiji igrač, ali u tom timu slabe tačke nema. Našu igru postavićemo u odnosu na to gdje su oni najjači, ali moramo u ispunjavanju tih zadataka da budemo tačni, zapravo - nepogrješivi“, naglasio je Pavićević.

I Cedevita će, međutim, morati da vodi računa o tome koliko protivnik može. Budućnost je, uostalom, lider, sa deset pobjeda u nizu i ima sa čime da se predstavi u Zagrebu. Nema razloga da u podređenom položaju uđe u utakmicu i ne proba da napravi iznenađenje.

„Ako mi odigramo ispravno, ubijeđen sam da ćemo imati šansu da odigramo utakmicu na dobar rezultat. Nema garancije, jer je Cedevita pokazala da može da pobjeđuje i u najjačoj mogućoj konkurenciji. To, ipak, ne smije da nas opterećuje. Ono čime moramo da budemo opterećeni jeste naš pristup - moramo da budemo ispravni u igri, hrabri od prve sekunde i čvrsti, kao što želimo da budemo protiv bilo kog protivnika“, zaključio je Pavićević.

Bonus video: