Kraj za Božića, Aleksandar Džikić je novi trener Partizana!

6 komentar(a)
Aleksandar Džikić, Foto: Abaliga.com
Aleksandar Džikić, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 05.01.2016. 16:44h

Sutjeska je presudila Petru Božiću na klupi Partizana, koji je sporazumno raskinuo ugovor sa trenerom i istovremeno ga zamijenio Aleksandrom Džikićem.

Beogradski mediji su jutros najavili ovu promjenu na klupi, iako je Božić nakon poraza u Nikšiću kategorički odbio mogućnost da podnese ostavku, bez obzira na to što su mu navijači već dvije utakmice (protiv Igokee u Pioniru i sinoć tražili da ide).

Božić je ostavio Partizan sa skorom od šest pobjeda i 12 poraza, a ovaj posljednji je bio četvrti zaredom "crno-bijelih".

Bivši prvak Evrope i tim koji je 2009. bio na fajnl-foru Evrolige tako je pao na posljednje mjesto na tabeli Premijer lige.

Džikić je od ljetos bio bez posla, kada je napustio reprezentaciju Makedonije, neposredno prije Eurobasketa. On se i pred start sezone pominjao kao potencijalni kandidat da preuzme ekipu, ali je nova uprava na čelu sa Nikolom Pekovićem tada odlučila da prednost da Božiću, doskorašnjem pomoćniku Duška Vujoševića.

"Nakon jučerašnjeg meča u Nikšiću Partizan je donio odluku o promjeni trenera prvog tima. Umjesto najtrofejnijeg kapitena u istoriji kluba sa kojim je sporazumno došlo do prekida saradnje, ekipu će u narednom periodu predvoditi Aleksandar Džikić", stoji na zvaničnom sajtu Partizana.

Kao što je bio slučaj sa Božićem, i 44-godišnji Džikić dobro poznaje sistem Partizana, jer je bio dio stručnog štaba kod Vujoševića od 1999. do 2005. godine.

Za to vrijeme je osvojio četiri titule prvaka države i dva Kupa.

Džikić je nakon Partuzana radio u stručnom štabu Minesote, a kasnije je bio trener Olimpije, Krke (u dva navrata) i Lijetuvos Ritasa.

"Partizan se zahvaljuje Petru Božiću na predanom radu i svemu što je učinio za klub. Humska 1 i hala "Pionir" biće uvijek mjesta na kojima je Petar Božić dobrodošao", navodi se u saopštenju beogradskog kluba.

Bonus video: