Pavićević: Čestitam igračima, ovakve utakmicu nisu lake

3 komentar(a)
Luka Pavićević, Foto: Aba-liga.com
Luka Pavićević, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 02.01.2016. 22:51h

Trener Budućnost Volija Luka Pavićević je čestitao igračima nakon pobjede nad Tajfunom (81:61), devete zaredom u ABA ligi.

"Čestitam igračima na važnoj pobjedi protiv tima koji nema reputaciju velikog kluba, ali je to sastav koji protiv svih igra bez mnogo respekta. Znali smo da poslije niza teških mečeva neće biti lako da podignemo motivaciju na željeni nivo. Suština utakmice je da Tajfun igra sa dosta znanja i uigranosti ako im se dozvoli. Bilo je slabih detalja u odbrani, a onda smo žurili u napadu kako bismo što prije dokazali da smo bolji. U trećoj četvrtini se dosta toga popravilo, a onda u posljednjoj četvrtini naročito smo popravili odbranu, Nemanja Jaramaz je predvodio ekipu, i ukupno smo odigrali na veoma visokom nivou", rekao je Pavićević i nastavio:

"U prvom poluvremenu smo padali u odbrani, a u napadu bili brzopleti, šutirali bez izgrađenih pozicija. U 3. četvrtini se to popravilo, ali je pravi pomak napravljen tek u posljednjoj. Izašli smo iz ubrzanog ritma utakmica, momci će dobiti dva dana odmora, a onda ćemo na miru da se pripremamo za Cedevitu", istakao je Pavićević, koji je najavio da će pokušati da dovede pojačanje u centarskoj liniji.

U domaćem timu nije bilo kapitena Suada Šehovića, koji se povrijedio još protiv Steaue 16. decembra.

"Suad je strahovito izvrnuo zglob protiv Steaue. Svako drugi bi propustio nekoliko sedmica, ali se on vratio za Crvenu zvezdu, Mega Leks i Zadar. Doktori su rekli da sada mora da odmori sedam dana i priključiće nam se u utorak", naglasio je Pavićević.

Sead Šehović je postigao 13 poena.

"Ovo je bila zahtjevna i teška utakmica sa Tajfunom. Tri četvrtine smo bili u egalu, a onda prelomili. Sada ćemo da se okrenemo pripremama za Cedevitu", kazao je Šehović.

"Budućnost je bila veliki favorit i najbitnije mi je što se moji igrači nisu predali. Dobro su se držali, ali je iskusnom i kvalitetnijem timu dovoljno i minut-dva da pokaže razliku u klasi", priznao je trener Tajfuna Dejan Mihevc.

Bonus video: