Budućnost Voli sjutra protiv Tajfuna želi nastavak serije pobjeda, ulaz slobodan

50 pregleda 0 komentar(a)
Tajfun - Budućnost Voli, Foto: Aba-liga.com
Tajfun - Budućnost Voli, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 01.01.2016. 19:40h

Priliku da nastave seriju od trenutnih osam uzastopnih pobjeda, košarkaši Budućnost Volija imaće sjutra veče u "Morači" protiv slovenačkog Tajfuna, u utakmici 18. kola ABA lige.

Lider regionalnog takmičenja prvi međusobni duel u Celju dobio je 80:61.

U dosadašnjem dijelu takmičenja Podgoričani su ostvarili 15 pobjeda i doživjeli dva poraza.

"Normalno je da smo favoriti, naročito nakon pobjede u gostima u prvom dijelu sezone. Međutim, mi u svakoj utakmici moramo da uđemo 100% koncetrisani jer nemamo tu vrstu snage koja može sama od sebe da "samelje" protivnika. Tako će da bude i sa Tajfunom. Preporučujem da se publika okupi u što većem broju jer ta ekipa igra dobru košarku", rekao je trener Budućnost Volija Luka Pavićević.

Sa druge strane, slovenački prvak nakon 17. kola ima učinak od sedam pobjeda i deset poraza.

"Tajfun je neobičan košarkaški proizvod iz malog grada koji je skupio igrače raznih godišta i kvaliteta. Došli su do stanja da bez imperativa, i bez velikih zvaničnih ambicija pobjedjuju bolje timove od sebe. Dokazali su se šampionskom titulom u konkurenciji sa Olimpijom i Krkom, i nastavili da se dokazuju svakom utakmicom u ABA ligi", dodao je Pavićević.

Sjutrašnja (subota) utakmica u dvorani "Morača" počeće u 21 sat. Iz podgoričkog kluba je saopšteno da je ulaz za ovaj meč slobodan.

Bonus video: