Vučević zaslužio pozivnicu za meč svih zvijezda

"Može sve da uradi – na postu, sa poludistance, leđima ili licem. Volim da gledam kako igra. Sjećam ga se iz debitantske sezone u Filadelfiji i razlika je ogromna. Izrastao je u strašnog igrača“, rekao je centar Hjustona Dvajt Hauard
12 komentar(a)
Nikola Vučević, Foto: NBA.COM
Nikola Vučević, Foto: NBA.COM
Ažurirano: 31.12.2015. 16:08h

Nakon nešto slabijeg početka sezone, Nikola Vučević je ponovo jedan od najdominantnijih centara NBA liga, a za razliku od svih prošlih sezona njegov Orlando pobjeđuje i među vodećim je timovima Istočne konferencije.

Orlando je sinoć savladao Bruklina 100:93, a Vučević sedmi put zaredom postigao više od 20 poena – ovoga puta tačno 20, uz devet skokova i tri asistencije (prosjek u sezoni 17,3 poena, 8,7 skokova)

Na tih sedam mečeva igrao je protiv velikih asova, kao što su Dejvis i Hauard, pa je partijama u posljednjim utakmicama ponovo pokrenuo priču u američkim medijima o tome da li zaslužuje mjesto na Ol star susretu.

„Ne mislim da bi o tome trebalo voditi veliku polemiku o tome da li ima kvalitet da uđe u konkurenciju, jer je očigledno da je on igrač veoma, veoma visokog nivoa. Mislim da to znaju svi treneri timova sa Istoka. Vidjećemo kada dođe vrijeme da se biraju igrači – kako ćemo stajati mi, kako će on igrati. Ali, njegov talenat je očigledan i on ga pokazuje iz utakmice u utakmicu“, kazao je Vučevićev trener Skot Sjkajls.

„Ima sve karakteristike velikog igrača. Ima i odlike lidera, koliko nas samo puta pogura tokom meča – košem, dodavanjem, odbranom“, rekao je njegov saigrač Tobajas Heris.

„Malo ko ima odgovor na njegovu igru. Pogađa desnom, može i lijevom, ulazi pod koš, brz je, dobar pregled igre – impresivan je u svim elementima“, nadovezao se Vučevićev najbolji prijatelj u timu – Francuz Evan Furnije.

U superlativu o njemu govore i konkurenti.

„On je veoma dobar igrač. Može sve da uradi – na postu, sa poludistance, leđima ili licem. Volim da gledam kako igra. Sjećam ga se iz debitantske sezone u Filadelfiji i razlika je ogromna. Izrastao je u strašnog igrača“, rekao je centar Hjustona Dvajt Hauard, koji je bio Vučevićev prethodnik u Orlandu na poziciji centra.

A za Vučevića je najvažnije da njegov tim nastavi da pobjeđuje. Orlando je peti na Istoku, ali sa samo dvije pobjede manje, i dvije utakmice manje od drugoplasirane Atlante.

„Igram sa velikim motivom i zadovoljstvom, jer pobjeđujemo. Bilo je utakmica minulih sezona kada sam imao veoma visoke brojke, ali nismo pobjeđivali ovako često i nisam mogao da budem srećan. Sada je drugačije, sve izgleda bolje i ljepše, i moja jedina želja je da nastavimo ovako, i moj tim i ja. Samo iz jakih timova, pobjedničkih timova dođu nagrade za pojedince“, kazao je Vučević nakon pobjede nad Bruklinom.

Da je naš as izrastao ne samo u jednog od najboljih NBA centara, već i u planetarnu zvijezdu, govori i to što je juče dao opširan intervju za engleske medije, a uoči gostovanja Orlanda u Londonu 14. januara, i duela sa Torontom u „O2 areni“.

Pored priče o košarci, govorilo se i o fudbalu. Vučević je, tako, Englezima otkrio da je navijač Čelsija.

„Nadam se da ću pored treninga i utakmice, imati vremena da odem da odgledam jednu utakmicu Čelsija. Mislim da igra kući u to vrijeme. Ako ne dođem na utakmicu, vjerujem da ću ugrabiti da odem na bar jedan trening, upoznam se sa momcima iz tima, posebno sa Edenom Azarom, koji je jedan od mojih najomiljenijih igrača. Žao mi je što Čelsiju ne ide dobro ove sezone, ali se nadam da će ugrabiti bar mjesto u Ligi šampiona“, rekao je Vučević.

Bonus video: