Repeša: Sreća prati hrabre, imali smo i želju i odlučnost da dobijemo utakmicu

„Ovo je važan trenutak, želimo da dobijemo samopouzdanje. Na dobrom smo putu, ali i moramo bolje. I možemo“, rekao je Repeša
1326 pregleda 4 komentar(a)
Jasmin Repeša i Koti Klark, Foto: Filip Roganović
Jasmin Repeša i Koti Klark, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 11.01.2019. 21:28h

Jasmin Repeša je čestitao svojim igračima ne samo na pobjedi nad Darušafakom 75:74, već i na, kako je rekao, želji i odlučnosti da dobiju utakmicu.

„Svaki minut je važan da stičemo samopouzdanje. Na pravom smo putu samo ako shvatimo da smo dobili iako nijesmo igrali dobro. U pripremi meča smo imali drugu ideju, protiv fizički jače ekipe nijesmo smjeli da igramo postavljen napad, kao čitavo prvo poluvrijeme. U drugom dijelu smo ubrzali igru i stigli do prednosti, koju smo u finišu ispustili. Ipak smatram da smo zaslužili pobjedu. Bilo je malo sreće na kraju, ali sreća i prati hrabre“, rekao je Repeša.

Noris Kol je bio čovjek odluke...

„Kada je u pozitvnom ritmu Noris je je nezadrživ. U Tel Avivu je počeo sjajno, večeras suprotno, jer je ušao u nervozu, ali je igrao dobro u odbrani... On je napravio grešku kod faula, kada smo izašli iz bonusa, ali odlika velikih igrača je i da priznaju grešku...Ono što nije dobro bilo jeste kada mu ne ide onda nije bilo ni protoka lopte, drugi igrači nisu imali loptu. To ćemo da radimo sa njim u narednom periodu“,

Goga Bitadze je igrao povrijeđen...

„Dva puta je mijenjana odluka u vezi Bitadzea. Svi moramo pomoći da njegov razvojni put bude kako treba, a da doprinosi i rezultatima. Nikome nikad ne bih dozvolio takvom potencijalu da igra ako ima povredu koja to ne dozvoljava. On nije imao takvu povredu. Puno toga sam vidio u karijeri – ima igrača koji drugačije podnose prag boli. Tek kada se dobro zagrijao bio je spreman da igra. Bilo je bitno da ne sjedi dugo na klupi, da se ne bi ohladio...“, rekao je Repeša.

Koti Klark je držao Budućnost u napadu u prvom dijelu, u nastavku ga dugo nije bilo u igri.

„Bili smo u sjajnom ritmu tada i nisam želio da remetim hemiju. Igrači moraju da prihvate i takve stvari“.

Edvin Džekson je odigrao dobro, a Džejms Bel je van ritma...

„Nema samopouzdanje, ali daje sve od sebe u odbrani... Doći će to“, rekao je Repeša.

Bonus video: