Meč viner Kol: Vjerovali smo jedan u drugog; Džekson: Nada za budućnost

"Energija, odbrana i napadačka rješenja bila su ključ pobjede", rekao je Kol
1781 pregleda 1 komentar(a)
Noris Kol i Suad Šehović, Foto: Filip Roganović
Noris Kol i Suad Šehović, Foto: Filip Roganović

Noris Kol je podigao "Moraču" na noge, donio pobjedu Budućnosti nad Darušafakom, pokazao zašto je imao zapaženu NBA karijeru i dva šampionska prstena...

Američki bek je postigao koš za trijumf "plavih" 75:74 3,4 sekunde prije kraja...

"Nismo počeli onako kako smo željeli, ali smo se regrupisali na poluvremenu. Ostali smo ujedinjeni, vjerovali smo jedan u drugog, uložili mnogo više energije u drugom poluvremenu. Energija, odbrana i napadačka rješenja bila su ključ pobjede. Džekson je bio na visokom nivou u nastavku, pogodio je važne šuteve, Big G (Bitadze) kontrolisao reket, kapiten Gordić nam dozvolio da igramo u našem ritmu. To je ono što želimo", rekao je Kol.

Edvin Džekson je bio najefikasniji sa 18 poena...

"Ova pobjeda nam daje nadu da ćemo krenuti na bolje. Imamo dvije važne utakmice kući, sve je moguće. Ovdje smo dobijali velike timove, slijede nam Real i Gran Kanarija. Veoma je važno da ne budemo posljednji, a sada možemo sa optimizmom da gledamo naprijed. Mi uvijek damo sve od sebe, ostavimo srce na parketu. Nekad se meč okrene u našu korist, nekada nam isklizne. Danas smo imali sreće, nadam se da ćemo je imati i ubuduće", kazao je Džekson.

Bonus video: