Evroliga: Makabi šokirao CSKA, pobjeda Radonjićevog Bajerna

Ponos Izreale pobijedio CSKA u Moskvi nakun punih 14 godina, prvi poraz "armejaca" na svom parketu nakon 14 mjeseci
505 pregleda 0 komentar(a)
Nema prolaza: Igrači Makabija zaustavljaju Nanda de Koloa
Nema prolaza: Igrači Makabija zaustavljaju Nanda de Koloa
Ažurirano: 11.01.2019. 22:34h

"Očekuj neočekivano", bio je naslov teksta na sajtu Evrolige, u kojem se opisuje istorijsko rivalstvo dva košarkaška giganta, moskovskog CSKA i Makabija iz Tel Aviva.

U Moskvi se potom zaista dogodilo neočekivano - Ponos Izreala savladao je jednog od najvećih favorita za osvajanje Evrolige čak 17 poena razlike (93:76).

Ekipa koju je Budućnost prije dva dana u Tel Avivu više od tri četvrtine držala u šahu loše je počela meč u Moskvi, gubila je 16:4, ali kada je početkom druge četvrtine stigla do vođstva, više ga nije ispuštala do kraja!

Jovel Zosman dao je 15 koševa, O'Brajant 14, a Aleks Tajus 12, dok su kod Moskovljana bolji od ostalih bili Nando De Kolo i Vil Klajburn sa po 16.

Bio je to prvi trijumf Makabija protiv CSKA u Moskvi nakon 2004. godine, te prvi poraz ruskog giganta na svom parketu nakon 15 mjeseci.

Senzacionalna pobjeda vjerovatno neće puno značiti košarkašima Makabija, koji su daleko od Top 8 zone, dok je ekipa Dimitrisa Itudisa, s druge strane, nastavila sa razočaravajućom formom.

Otkada su, naime, 23. novembra prošle godine u Podgorici doživjeli prvi poraz u Evroligi, nakon osam vezanih pobjeda, "armejci" u prosjeku gube svaku drugu utakmicu.

Trenutno su treći sa 12 pobjeda, jednom više od Efesa, a četiri manje od vodećeg Fenerbahčea.

Baskonija je u španskom derbiju u nastavku slomila otpor Gran Kanarije (83:66), uz 24 poena Marselinja Uertasa, dok je Bajern Dejana Radonjića ostvario važnu pobjedu u borbi za plasman u Top 8 fazu.

Bavarci su u svom "Audi domu" savladali Armani sa 93:87, a dobre role imali su Nihad Đedović i Lo Maodo sa po 18, te Stefan Jović i Peteri Koponen sa po 14 poena.

Barselona Svetislava Pešića ostvarila je protiv Panatinaikosa petu uzastopnu pobjedu (79:68) i izjednačila se sa Olimpijakosom na 5. poziciji.

Serija 14:0 bila je kobna za Atinjane u "blaugrani". Pao je 10. tabeli i imaće težak zadatak da se plasira u plej-of.

Tomas Ertel predvodio je Barsu sa 23 poena, Joanis Papapetru je sa 17 bio najefikasniji kod gostiju.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Bonus video: