Ruski derbi na početku Top 16

Himki protiv CSKA na otvaranju top 16 faze Evrolige. Biće to i veliki obračun dva sjajna plejmejkera - „Crnogorca” Tajrisa Rajsa i Srbina Miloša Teodosića
0 komentar(a)
Tajriz Rajs, Foto: Http://bckhimki.ru/
Tajriz Rajs, Foto: Http://bckhimki.ru/
Ažurirano: 29.12.2015. 08:44h

Veliki derbi Moskovske oblasti otvara Top 16 fazu Evrolige - u Himkiju, gradu udaljenom 22 kilometra od prijestonice Rusije, sudariće se istoimeni domaći tim i CSKA.

"Utakmice CSKA - Himki simbolizuju modernu rusku košarku i dobro je što smo sve pomjerili na novi nivo, jer ovo već postaje dio istorije. Naši mečevi su uvijek interesantni i prepuni emocija i vjerujem da će gledaoci širom Evrope uživati u našem derbiju", rekao je Vitalij Fridzon, bek „armejaca”.

Biće to i veliki obračun dva sjajna plejmejkera - „Crnogorca” Tajrisa Rajsa i Srbina Miloša Teodosića, koji je postigao makar jednu trojku na 33 od posljednja 34 meča u Evroligi. CSKA je dobio posljednja četiri međusobna meča, ali se Rimas Kurtinaitis nada da njegov tim može da prekine crni niz.

"Prethodnih godina smo igrali protiv CSKA u finalu VTB lige, ti mečevi su uvijek bili interesantni. Vjerujem da ćemo ovog puta mi pobijediti", rekao je legendarni sovjetski i litvanski reprezentativac, koji sjedi na klupi Himkija.

Veliki derbi se igra i u Španiji, gdje Barselona dočekuje Olimpijakos, tim koji ju je eliminisao lani u četvrtfinalu. Prvog dana Top 16 faze na programu je i duel Unikahe i Darušafake Milka Bjelice, a srijedu će obilježiti obračun Fenerbahčea i Panatinaikosa.

Željko Obradović će igrati protiv svog drugog najdražeg kluba (poslije Partizana) i čovjeka koji mu je donio prvu titulu prvaka Evrope, Saše Đorđevića, sada trenera „zelenih”. Zanimljivo će biti i na drugom kraju Istanbula, gdje Anadolu Efes čeka Crvenu zvezdu Dejana Radonjića.

Grupa E - danas: Unikaha - Darušafaka (20.45). Sjutra: Anadolu Efes - Crvena zvezda (18), Cedevita - Lokomotiva Kubanj (19), Fenerbahče - Panatinaikos (20).

Grupa F - danas: Himki - CSKA (18), Olimpijakos - Barselona (20). Sjutra: Žalgiris - Laboral Kuća (18.45), Real Madrid - Brose baskets (20.45).

Bonus video: