Završni okršaj dva druga, čije prijateljstvo je obilježilo neku novu eru u NBA ligi

LeBron i Vejd su draftovani iste godine 2003. godine, a vrhunac karijere im je svakako period od 2010. do 2014. godine kada su zajedno branili boje Majamija i igrali u četiri finala NBA lige (osvojili zajedno dvije titule)
82 pregleda 1 komentar(a)
LeBron Džejms, Dvjen Vejd, Foto: Reuters
LeBron Džejms, Dvjen Vejd, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.12.2018. 08:01h

LeBron Džejms i Dvejv Vejd pružili su fanovima košarke spektakl u svom "posljednjem plesu" u karijeri beka Majamija. Na kraju Lejkersi su u neizvjesnoj završnici pobjedili Majami sa 108:105.

Vejd je ranije najavio da mu je ovo posljednja sezona, i samim tim svi su čekali taj posljednji duel u zvaničnim utakmicama dva košarkaša, čije prijateljstvo, uzajamno poštovanje, i međusobna podrška će ući u anale najjače košarkaške lige na svijetu.

LeBron i Vejd su draftovani iste godine 2003. godine, a vrhunac karijere im je svakako period od 2010. do 2014. godine kada su zajedno branili boje Majamija i igrali u četiri finala NBA lige (osvojili zajedno dvije titule).

Sinoć "Kralj" je dao 29 poena, imao 12 asistencija i 9 skokova dok je Vejd dao 15 poena imao 10 asistencija i pet skokova.

U posljednjim trenucima kada se "lomio" razultat, LeBron je preuzeo da čuva svog prijatelja, koji je probao da pogodi težak šut za tri poena sa zvukom sirene, ali nije uspio.

Rezultat je tada prestao da bude važan, i dva druga su pala u zagrljaj jedan drugome, u posljednjem zajedničkom poglavlju na parketima.

I publika u Stejpls centru je znala da osjeti momenat, i ovacijama isprati jednog od najboljih bekova lige u zasluženu penziju.

U prvim redovima dvorane u Los Anđelesu nalazila se i Gavriela Union, Vejdova supruga koja je bila tu da podrži posljednji meč njenog muža i LeBrona.

Među ostalima koji su dali svoj doprinos ističu se Kajl Kuzma kod Lejkersa koji je meč završio sa 33 poena, dok je kod majamija Džastis Vinslou ubacio 28 poena (rekord karijere).

LeBron i Vejd bi mogli eventualno da se sretnu jedino u finalu NBA lige, ali šanse za to su gotovo nikakve.

Ostaje i All star vikend, gdje bi bek Majamija mogao da dobije pozivnicu.

Galerija

Bonus video: