Brajant kao nekad, Lejkersi bolji od Denvera

0 komentar(a)
Kobi Brajant, Foto: Beta/AP
Kobi Brajant, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.12.2015. 08:01h

Kobi Brajant će za nekoliko mjeseci reći zbogom košarci, a možda bi do kraja sezone mogao da preispita svoju odluku još jednom.

Lider LA Lejkersa iz dana u dan pokazuje da i dalje može da igra na vrhunskom nivou - predvodio je „jezeraše“ do pobjede u Denveru (111:107) sa 31 poenom, čime je izjednačio rekord u sezoni.

„Crna mamba“ je podijelila i pet asistencija, imao je i tri skoka, ali i značajno doprinijela u defanzivi trčeći za najboljim strijelcem Nagitsa Vilom Bartonom.

„Bio je ovo dobar test za mene u namjeri da vidim koliko mogu da ponudim na oba dijela terena“, rekao je Brajant.

Lejkersima je ovo tek peta pobjeda ove sezone, dok je Denver upisao 17. poraz.

Barton je u poraženom timu bio najefikasniji sa 25 koševa (23 u prvom poluvremenu) i osam skokova, a opet je odličnu rolu imao Nikola Jokić - bivši centar Mega Leksa je upisao dabl-dabl sa 15 pogodaka i 10 uhvaćenih lopti, a imao je i pet asistencija.

A Detroit je do 17. trijumfa stigao u Majamiju, i to poslije velikog preokreta, jer je početkom druge četvrtine imao 18 poena minusa.

Pistonsi su na kraju slavili sa 93:92, a čovjek odluke je bio Kintavius Koldvel-Poup, koji je pogodio 55 sekundi prije kraja i postavio konačan rezultat.

„Oni su imali lošu prvu četvrtinu, a mi užasnu drugu. Nismo to smjeli da dozvolimo“, kazao je trener Majamija Erik Spolstra.

Toronto je u „Ejr Kanada centru“ bio bolji od Dalasa (103:99).

Bonus video: