Dubljević: Agresivnom igrom do pobjede

3 komentar(a)
KK Sutjeska, Foto: Aba-liga.com
KK Sutjeska, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 22.12.2015. 17:28h

Poslije dva vezana neuspjeha (Tajfun, Cedevita), košarkaši Sutjeske ostali se na posljednjem mjestu na tabeli sa skorom od četiri pobjede i 11 poraza.

Ukoliko žele da izbjegnu ispadanje iz lige, moraće da krenu u seriju pobjeda, posebno u mečevima na svom terenu.

Dosta bodova je ove sezone izgubljeno u mečevima u Nikšiću.

Prva prilika pruža se već sjutra veče (19 sati), kada u goste stiže Olimpija.

Najbolja slovenačka ekipa svih vremena je ostala u lijepom sjećanju Nikšićanima, pošto su u „Stožicama” ostvarili prvu, istorijsku pobjedu u ABA ligi (61:60).

Junak je bio bek Nemanja Vranješ, koji je poentirao sa zvukom sirene. U redovima Sutjeske vjeruju da mogu do novog trijumfa protiv istog rivala.

"Nakon dva poraza, koji su na nas ostavili traga, kako u smislu povreda tako i u rezultatskom, utakmica sa Olimpijom dolazi u teškom trenutku. Igrači treba da preuzmu odgovornost i pokažu znanje i timski duh. Velikan slovenačke košarke je u dobrom raspoloženju nakon prolaska u drugu fazu Evrokupa i nakon dobrih partija u ABA ligi. Igraju raznovrsno, na čelu sa kreatorom Zekom Rajtom i odličnom, atipičnom unutrašnjom linijom, jer imaju igrače koji šutiraju sa visokim procentima. Na nama je da agresivnom odbranom i većom sigurnošću u napadu otvorimo put ka pobjedi”, objasnio je trener Sutjeske Dušan Dubljević.

Krilni centar Radosav Spasojević cijeni Ljubljančane, ali smatra da on i saigrači, uz pomoć navijača, mogu do dva veoma važna boda.

„Očekuje nas jako teška i neizvjesna utakmica protiv Olimpije. Potvrda njihovog kvaliteta je prolazak u drugi krug Evrokupa. Ovo je sigurno jedna od bitnijih utakmica za nas ove sezone, tako da ćemo uz maksimalan napor i sigurno veliku podršku publike pokušati da trijumfujemo”, jasan je Spasojević.

Bonus video: