Pavićević: Izvanredna pobjeda; Radonjić: Bili smo bez energije

58 pregleda 4 komentar(a)
Luka Pavićević, Foto: Savo Prelević
Luka Pavićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.12.2015. 23:28h

Trener Budućnost Volija Luka Pavićević je bio veoma zadovoljan nakon pobjede nad Crvenom zvezdom u derbiju 15. kola ABA lige (68:54).

"Čestitam mojim igračima na izvanrednoj pobjedi i velikim dijelom utakmice na izvanrednoj igri. Meč je dobijen u najvećem dijelu konstantnom odbranom. Imali smo nekih oscilacija, što se nije vidjelo samo u rezultatu, već i gubitkom povezanosti između odbrane i napada. Sigurno da je Crvena zvezda u nekom momentu ispražnjena nakon pobjede nad Bajernom. Mislim da zaslužuju čestitke za način kako predstavljaju našu ligu u Evropi i želimo im sve najbolje u TOP 16, rekao je poručio je Pavićević i nastavio:

"Imali smo ciljeve u ovoj utakmici. Da ne dozvolimo Zvezdi lagane koševe, spriječili smo kontranapade, dobro smo branili igru "dva na dva" i Marić je napravio odličan posao večeras. Jednostavno zaštitio je ekipu od snage Zvezde na poziciji centra", kazao je Pavićević.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić je dočekan ovacijama prilikom izlaska na parkt, ali na terenu nije bilo popusta.

"Čestitke ekipi Budućnosti na zasluženoj pobjedi. Na startu meča smo bili bez energije, sa dosta slabosti u napadu. Morali smo da budemo mnogo bolji u napadu da bismo savladali Budućnost. Mene sad opet brine ritam koji slijedi sa mnogo dana u putovanjima i sa samo dva dana između utakmica. Ima još dosta da se igra u ABA ligi. Morali smo na kraju da vodimo računa i o razlici koju smo ostvarili u pobjedi na svom terenu", kazao je Radonjić.

Bonus video: