Radonjić: Znamo da nije lako dobiti u Podgorici

5 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: Beta
Dejan Radonjić, Foto: Beta
Ažurirano: 20.12.2015. 15:33h

Poslije trijumfa nad Bajernom i plasmana u Top 16 fazu Evrolige, košarkaši Crvene zvezde su stigli u Podgoricu sa namjernom da iskoriste sjajna trenutak u kome se nalaze i ostvare novi trijumf.

Svi u taboru aktuelnog šampiona sa puno respekta pričaju o domaćinu i lideru na tabeli, ali vjeruju da mogu do dva važna boda.

"Čeka nas derbi kola i generalno jedna od bitnijih mečeva ove sezone. Došli smo u Podgoricu poslije evroligaške utakmice, a tu je, što je slučaj cijele sezone, velika potrošnja, ali nemamo vremena da se bavimo time. Vrijeme između ove dvije utakmice iskoristili smo da se pripremimo najbolje što možemo. Budućnosti igra dobro, prva je na tabeli, a igraćemo u meni, ali i svima nama, dobro poznatoj atmosferi, koja je sjajna uvijek. Znamo da moramo da igramo dobro, znamo da je kvalitet koji posjeduje Budućnosti za apsolutni respekt i potrudićemo se da budemo dobri i da dođemo do bodova. Znamo da to nije nimalo lako uraditi u Podgorici. To smo uradili prošle sezone poslije dugo godina, a sada je Budućnost prva, plus „Morača“ i Varvari, dosta stvari koje im idu na ruku“, rekao je Dejan Radonjić strateg Crvene zvezde po dolasku u glavni grad Crne Gore.

Ekipa je dosta potrošena fizički i psihički poslije meča sa Bavarcima.

„Imali smo nekoliko situacija ove sezone da poslije mečeva u Evroligi izgleda slabije nego tada. Šta je tu je, znamo da je to tako i u tome nećemo da tražimo albi. Pokušaćemo da bude što bolji“, jasan je Radonjić.

Junaka pobjede nad Njemcima, bek Marko Gudurić respektuje „plave“, ali vjeruje u svoj tim.

„Čeka nas teška utakmica, Budućnost je vodeća na tabeli. Ima dobar tim, igra odlično, pojačali su se. Mi dolazimo poslije bitne utakmice protiv Bajerna malo ispražnjeni, ali moramo da nađemo energije i načina da probamo da dobijemo na teškom gostovanju. Moramo da pobijedimo ovu utakmicu i ostanemo u vrhu“, zaključio je Gudurić.

Bonus video: