Radonjić: Ponosan sam na momke

7 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: Beta
Dejan Radonjić, Foto: Beta
Ažurirano: 18.12.2015. 21:36h

Dejan Radonjić je sa Crvenom zvezdom napravio još jedan veliki uspjeh.

U možda i najtežoj grupi Evrolige izborio je plasman u Top 16 fazu pobjedom na Bajernom u krcatom „Pioniru”.

"Čestitke igračima, čestitke i publici koja je napravila sjajnu atmosferu, rekao sam da će Evropa pričati o ovome. Dobrom igrom smo uspjeli da zaokružimo sve to. Napravio se ambijent pred meč da je pritisak otišao na našu stranu, a ja imam kontinuitet prebacivanja pritiska. Rekao sam igračima da se to nešto dešava, bilo je to i prošle sezone, nije to ni blizu pritisku kao pred polufinale ABA lige“, rekao je Radonjić.

Potom se osvrnuo na sam meč protiv Bavaraca.

„Bilo je grešaka u odbrani, možda smo mogli i do veće razlike na kraju prve dionice, očekivalo se da bi Bajern trebalo da uđe u ritam i to se desilo. Nastavili su u trećem periodu, izgledalo je da mi ne možemo da iznesemo to i da je samo pitanje kako će se završiti meč. To se dešavalo protiv Himkija i Reala. U posljednjoj četvrtini fantastična odbrana je donijela kvalitetan napad i završnica naša ove godine stojimo dobro sa tim. Jedan, na kraju neko će reći podvig, neko nešto drugo, ja bih analizirao drugačije. Znamo šta smo prošli od početka, ove sezone najteži zadatak otkako sam došao, bilo je želja, titula, bilo raznih stvari, ali ovo je najteži zadatak sa trenerskog aspekta, od priprema, povreda, dolazaka igrača, igranja Evrolige u najjačoj igri, izgledalo je da smo izgubljeni, a sada slavimo prolazak u Top16. Srećan sam zbog toga, ponosan sam na momke koji su osjećali svo vrijeme napravljen dobar ambijent i poslije treće sezone može da se priča o sistemu”.

Prokomentarisao i šta očekuje od Top16 faze.

„Šesnaest najboljih, sedam divnih večeri u Beogradu, naših mogućnosti da budemo dobri, veliki su to timovi, svaki meč sam za sebe, trudićemo se da budemo bolji”, zaključio je Radonjić.

Bonus video: