Lebron Džejms skršio Oklahomu i ženu u publici

0 komentar(a)
Lebron Džejms, Foto: Reuters
Lebron Džejms, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.12.2015. 08:49h

U seriji od šest trijumfa Oklahoma, treći tim Zapada, došla je dom najboljeg sastava Istoka Klivlenda, koji je na svom parketu poražen samo jednom u prethodnih 11 mečeva.

Očekivani spektakl nije izostao, a u jednom od najkvalitetnijih mečeva sezone, vicešampion je bio jači za Lebrona Džejmsa – 104:100.

Nekadašnji MVP je radio sve što je bilo potrebno za trijumf – pogađao (33 poena), hvatao lopte pod oba obruča (9 skokova), razigravao saigrače (11 asistencija)...

Koliko mu je stalo do uspjeha pokazao je u posljednjem periodu, kada se za loptom bacio u prvi red publike. U sudaru sa gromadom od 125 kilograma, loše je prošla gospođa Eli Dej, supruga australijskog golf šampiona Džejsona, koja je hitno prebačena u bolnicu. Srećom, dobro je prošla.

„Stisla mi je ruku nakon sudara i rekla da je dobro. Mislim da se malo uplašila. Raspitivao sam se za njeno zdravlje i rekli su mi da je dobro“ – kazao je nakon meča Džejms, koji se sirotoj Eli izvinio i na Tviteru.

U sjenci incidenta, tri minuta prije kraja domaći su vodili 98:89 i djelovalo je da je meč riješen. Ipak, drama nije izostala, a Kevin Durent (27 poena) i Rasel Vestbruk (25) u posljednjih 12 sekundi pri rezultatu 103:100 promašili su šuteve za produžetak...

Dodatnih 5 minuta nije izostalo u Šarlotu, u kome je domaćin, peti tim Istoka, pobijedio komšiju na tabeli šestoplasirani Toronto 109:99.

Plejmejker Džeremi Lin za pobjednički tim ubacio je 35 poena, a kapiten Kemba Voker 27.

Posljednji meč večeri bio je najmanje zanimljiv – Hjuston je u Los Anđelesu rutinski savladao Lejkerse uz 25 poena Džejmsa Hardena.

Bonus video: