Brogdon heroj Milvokija u derbiju Istoka

Tim iz Viskonsina slavio je 104-99 u Kanadi, za treću uzastopnu pobjedu protiv ekipe Reptorsa
0 komentar(a)
Malkolm Brogdon, Foto: Reuters
Malkolm Brogdon, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.12.2018. 06:05h

Milvoki Baksi su odnijeli važnu pobjedu u okršaju dvije najbolje ekipe Istočne konferencije NBA lige u Torontu.

"Jeleni" su slavili 104-99, a heroj gostiju bio je Malkolm Brogdon, koji je nakon preokreta Reptorsa pogodio dvije ključne trojke u samoj završnici utakmice.

Janis Adetokumbo je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa po 19 poena i uhvaćenih lopti, uz šest asistencija. Bruk Lopes je postigao pet trojki, za ukupno 19 upisanih poena, dok je Brogdon meč završio sa 18 koševa, od čega tri pogođena šuta za tri poena.

Ovo je druga pobjeda Milvokija protiv Toronta ove sezone i treća uzastopna u međusobnim duelima. Reptorsi nakon drugog uzastopnog poraza imaju skor 21-6, dok je Milvoki došao do 16. trijumfa u 24 odigrane utakmice.

San Antonio je na domaćem parketu bio bolji od Jute 110-97 . Najraspoloženiji u timu Sparsa bio je Demar Derozan sa 26 poena, šest skokova i osam asistencija.

Nju Orleans je slavio u Detroitu 116-108, zahvaljujući najboljoj predstavi Džrua Holideja u dosadašnjem dijelu prvenstva. Plej Pelikansa je upisao 37 poena, pogodio šest trojki i imao po pet skokova i dodavanja, uz tri ukradene lopte.

Kemba Voker je sa 25 poena, po šest uhvaćenih lopti i dodavanja predvodio Šarlot do pobjede protiv Njujorka (119-107) u Medison skver gardenu.

Bonus video: