Pavićević: Želimo pobjedu, ali i da odmorimo nosioce igre

Meč u "Morači" počinje u 19 sati, a ulaz je slobodan
8 komentar(a)
Luka Pavićević, Foto: Aba-liga.com
Luka Pavićević, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 15.12.2015. 18:43h

Porazom u prošlom kolu od Uniksa, i trijumfom Banvita nad Trabzonom, košarkaši Budućnost Volija su izgubili sve šanse da se nađu u drugom krugu Evrokupa.

Na oproštaju od evropske scene večeras će ugostiti Steauu i žele da da ostvare pobjedu i naprave lijepu uvertiru za derbi sa Crvenom zvezdom.

"Zbog skraćene rotacije i problema koji su se desili pred utakmicu sa Trabzonom, propuštena je prilika da se prođe u drugi krug Eurokupa. Iskreno, s obzirom na skraćenost tima i nedostatak dubine, možda to i nije loše, kako bi se ovaj od januara posvetili ABA ligi. Utakmica sa Steauom nema rezultatski značaj, koristimo je da odmorimo jezgro ekipe koje je nosilo najveći teret", rekao je Luka Pavićević, trener Podgoričana.

Sa puno riječi hvale, pričao je o Rumunima.

"Steaua je iskusna ekipa, koja je napravljena da osvoji rumunsko prvenstvo i da se plasira u drugu rundu Eurokupa. I oni kao i mi nisu imali sreće prilikom žrijeba, pa su se takmičili u jednoj od najjačih grupa. U nekoj drugoj grupi oni bi mogli da idu dalje. Očekujem da će rezultatski biti neizvjesna utakmica, ali želimo pobjedu. Imamo problema sa povredama, a planiramo da malo proširimo rotaciju".

S obzirom da je Omar Kuk operećen velikom minutažom, a da su van stroja Divou Džozef i Doron Lemb, razmišlja se o novom igraču na spoljnoj poziciji.

"Mislim da bi trebalo da dovedemo igrača u spoljnoj liniji. Kuk igra uz podršku Ognjena Čarapića ali u nekim utakmicama to nije dovoljno. Uz njih dvojicu, na raspolaganju imamo još braću Šehović i Nemanju Jaramaza. Moramo ojačati bekovsku liniju kako bi dobili na dubini i kako bi što bolje ušli u nastavak sezone, jer očekujem da drugi dio ABA lige bude mnogo neizvjesniji", zaključio je Pavićević.

Meč u „Morači” igra se od 19 sati, a uprava kluba je odlučila da ulaz bude slobodan.

Bonus video: