Filadelfija gubi li, gubi, Durent i Vestbruk u produžetku zasvirali džez

0 komentar(a)
Toronto - Filadelfija, Foto: Reuters
Toronto - Filadelfija, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.12.2015. 08:36h

Filadelfija nezaustavljivo grabi ka statusu najgore ekipe u NBA istoriji.

„Siksersi“ su ošamareni 24 put u sezoni u 25 mečeva, šesti zaredom, ovoga puta u Kanadi.

Toronto, drugoplasirani u Istočnoj konferenciji, prošetao se do 16. trijumfa – 96:76, uz 25 poena Derozana i 22 Luisa Skole, koji je 14 ubacio u prvoj četvrtini.

„Dobro otvaranje susreta mi je mnogo pomoglo tokom karijere. Radio sam to često“ – kazao je nakon meča Argentinac.

Na drugoj strani, Filadelfija je ubjedljivo najgori tim lige i opasno ugrožava neslavni rekord, čiji vlasnik je Šarlot, koji je skraćenu sezonu 2011/2012 završio sa samo 7 trijumfa u 66 mečeva, i procentom uspješnosti 10,6%.

Koliko je učinak „Siksersa“ odraz stvarnog (ne)kvaliteta sastava, a koliko „tankovanja“ (namjernog gubljenja mečeva, kako bi se zauzela što gora pozicija i time povećala mogućnost dovođenja najboljih igrača u narednom draftu), pitanje je kojim bi se konačno mogli pozabaviti i zvaničnici lige...

Oklahoma (16-8) je kroz preokret i dodatnih pet minuta na svom parketu srušila Jutu (10-12), drugi put u tri dana - 104:98.

Do poluvremena, Kevin Durent je ubacio samo dva poena, najmanje u karijeri, dok je njegov tim zaostajao 13 poena za „džezerima“ (38:51).

„Bio sam frustriran i morao sam da se smirim u svlačionici“.

Uspjelo mu je, jer je do kraja ubacio još 29 poena i uz Rasela Vestbruka (25 poena, 11 skokova, 5 asistencija) bio najzaslužniji za peti uzastopni trijumf Oklahome, koja je treća u Zapadnoj konferenciji.

Uzbudljivo je bilo i na Floridi, gdje je Memfis dva minuta i 53 sekunde prije kraja bio na pragu trijumfa, vodeći 97:89.

Dva i po minuta kasnije, pri rezultatu 97:96 za goste, Dvejn Vejd, koji je do tada ubacio samo 12 poena (šut iz igre 6-15) uzeo je loptu i praćen srećom pogodio šut za prvo vođstvo „Hita“ u drugom dijelu meča.

„On je u stanju da odigra užasno, ali da to brzo izbriše iz sjećanja i da u posljednja dva minuta igra sa velikim samopouzdanjem“ – rekao je trener Majamija Erik Spolstra.

Memfis nije stigao ni da uputi loptu ka košu u svom posljednjem napadu, a nakon ukradene lopte rezultat je zaključio Vinslou sa linije penala.

Poslije 13. pobjede u sezoni, prve poslije tri vezana poraza, Majami je šesti na Istoku, dok Memfis (13-12) zauzima istu poziciju u Zapadnoj konferenciji.

Bonus video: