Pavićević: Veoma važna pobjeda

50 pregleda 7 komentar(a)
Luka Pavićević, Foto: Aba-liga.com
Luka Pavićević, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 12.12.2015. 23:09h

Budućnost Voli je dobrom igrom u prvom poluvremenu i finišu meča savladala Krku u Novom Mestu.

Ovim trijufom Podgoričani su ostali na čelu tabele i sada mogu na miru da se pripremaju za derbi sa Crvenom zvezdom, koji se igra narednog ponedeljka u „Morači” od 21 sat.

"Čestitam igračima na veoma važnoj pobjedi. Bio je ovo težak meč, jer je treći u nizu na gostovanjima, poslije Zagreba i Kazanja. Imali smo samo jedan trening da se pripremimo za ovaj meč, a i igrači su veoma umorni. Imali smo pad koncentracije u trećoj četvrtini, i time nisam zadovoljan, pa smo dozvolili domaćinu da izjednači. Na kraju smo uspjeli da slavimo”, rekao je Luka Pavićević, trener gostiju.

Centar Aleks Marić je bio kratak.

"Prvo poluvrijeme smo odigrali dobrom, a u drugom smo dozvolili Krki da se vrati i izjednači. U posljednjoj četvrtini je bilo tijesno, ali smo na kraju stigli do pobjede”.

Ivan Velić, trener Krke, nije bio zadovoljan igrom svog tima u prvih 20 minuta.

"Loše smo igrali defanzivno u prvih 20 minuta, kada smo primili dosta poena iz kontri, a dali su nam samo jednu trojku. Drugo poluvrijeme je bilo daleko bolje. Imali smo priliku da pobijedimo, ali je Nemanja Jaramaz dao dvije važne trojke. Rizikovali smo, ali je on odigrao dobru utakmicu. S obzirom da smo ostali bez prvog pleja, nisam nezadovoljan, jer smo izgubili samo pet lopti, za razliku od ostalih utakmica. Držali smo ravnotežu u skoku, imali tečan napad, ali je protivnik previše kvalitetan. Mislim da smo dali maksimum u ovom trenutku”.

Matej Rojc, plej Krke, žali što je njegov ti propustio priliku da slavi.

"Kao i protiv Crvene zvezde, malo je nedostajalo da pobijedimo. Loše smo branili njihov „pik en rol” u prvom poluvremenu, a primili smo 46 poena uz samo jednu trojku. U drugom poluvremenu smo se „skupili” i agresivnom odbranom uhvatili priključak. Međutim, u ključnim trenucima oni su pogodili neke teške šuteve i na kraju pobijedili”, zaključio je Rojc.

Bonus video: