MALKOM GRANT POSLJEDNJI DOLAZAK?

Pavićević: Dosta je bilo promjena igrača, bolje da se spustimo u rudnik i da radimo

"Shodno našem budžetu, mi smo se odlučili da dovodimo mlade igrače iz Amerike, pogotovo na poziciji pleja, što se pokazalo potpuno pogrešnim, jer to je jedna sasvim druga filozofija, koja se teško uklapa u sve ovo. I tu je nastao najveći problem", rekao je Pavićević
0 komentar(a)
Mihailo Pavićević, Foto: Aba-liga.com
Mihailo Pavićević, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 12.01.2019. 13:00h

Malkom Grant, koji je stigao iz Zadra, i koji stiče pravo igranja 23. decembra u Baru protiv Olimpije, posljednje je pojačanje Mornara za ovu sezonu. Tako je, barem, najavio trener Mornara Mihailo Pavićević nakon večerašnje pobjede u Železniku protiv FMP-a (84:82).

"Prošle sezone smo, mislim, bili jedina ekipa koja tokom sezone nije promijenila nijednog igrača, i to je rezultiralo našom najboljom sezonom, koja je teško ponovljiva. Ove godine smo ušli u jedan problem, adekvatno svom budžetu. Kada dovodite igrača od 500-600 hiljada tu ne možete mnogo da pogriješite. Međutim, shodno našem budžetu, mi smo se odlučili da dovodimo mlade igrače iz Amerike, pogotovo na poziciji pleja, što se pokazalo potpuno pogrešnim, jer to je jedna sasvim druga filozofija, koja se teško uklapa u sve ovo. I tu je nastao najveći problem", rekao je Pavićević.

"Mi smo doveli Bobija Brauna, pokušali da premostimo to, a onda smo podvukli crtu. Brat (Đorđije) i ja smo sjeli i zaključili da dovođenje igrača samo po sebi ničemu ne vodi. Bolje da se spustimo u rudnik i da počnemo da radimo. Doveli smo igrača koji je već igrao ABA ligu, Granta, znamo šta možemo od njega da očekujemo. On nije sad neki ekstra igrač, ali za nas je dovoljan, i to je to", dodao je Pavićević.

Strateg Mornara je istakao da je za njegovu ekipu sada bitno "da se napravi hemija u timu".

"Mislim da smo je napravili, a ta hemija nam je mnogo nedostajala od početka sezone", zaključio je Pavićević.