Bijela zastava ostala u Podgorici

Utakmica u Kazanju počinje u 17 časova
74 pregleda 0 komentar(a)
Bojan Subotić, Foto: Aba-liga.com
Bojan Subotić, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 09.12.2015. 10:14h

Poslije poraza od Trabzona u „Morači”, plasman košarkaša Budućnost Volija u drugu fazu Evrokupa zavisi od drugih.

Da bi naš šampion nastavio takmičenje, potrebno je da Banvit izgubi jedan od preostala dva duela, a da oni dobiju Uniks i Steauu. Prvo iskušenje je danas u Kazanju protiv jednog od favorita za osvajanje trofeja. Ako „plavi” izgube, i posljednji evropski vagon napustiće stanicu u Podgorici i od januara ostaće im samo takmičenje u ABA ligi. Bez obzira što je Uniks favorit, predaje bez borbe neće biti - kažu „plavi”.

"Ekipa Uniksa je jedna od najboljih u Evrokupu, posjeduje veliki kvalitet na svim pozicijama. Ovo je jedno od najtežih gostovanja za nas ove godine, a šansu treba da tražimo u jakoj odbrani i da spustimo procente šuta Kita Lengforda. Znamo da su male šanse da prođemo, ali sve dok postoji nada mi ćemo se boriti. Uniks je apsolutni favorit u ovom meču i sigurno će biti motivisan da nam se revanšira za poraz iz prvog duela, ali mi ćemo dati sve od sebe da ih još jednom iznenadimo", jasan je centar Bojan Subotić, koji u posljednje vrijeme igra u odličnoj formi.

Bek Sead Šehović ulogu favorita prepušta Uniksu, ali napominje da niko i ne pomišlja na predaju. To nije manir ove ekipe, koja ide na pobjedu bez obzira na ime rivala sa suprotne strane terena.

"Radi se o veoma kvalitetnoj i iskusnoj ekipi, koja ima ogroman individualni kvalitet. Favoriti su u ovom meču što zbog igračkog kadra, ulaganja, tako i zbog najvećih ambicija u Evrokupu. Međutim, mi ne idemo sa bijelom zastavom. Nismo imali mnogo vremena da se spremimo, ali ne tražimo izgovore i alibije. Idemo da odigramo dobar meč, da gradimo našu igru iz minuta u minut i damo sve od sebe. Ako nam se u svemu tome ukaže prilika da ih savladamo, vjerujem da je nećemo ispustiti".

Trijumfom u Podgorici nad istim rivalom, košarkaši Budućnost Volija su napravili podvig. Sada će pokušati da naprave novi.

"Utakmica je bitna i za njih i za nas. Uniks će biti motivisan da nam se revanšira, ali i mi imamo puno motiva. Vjerujem da ćemo odigrati dobar meč i nema sumnje da će svaki igrač dati sve od sebe da pokušamo da ih još jednom dobijemo i ostanemo u trci za drugi krug", zaključio je Šehović.

Utakmica u dvorani „Kazanj” igra se od 17 sati, a pravdu će dijeliti Redžep Ankarali (Turska), Marek Cmikijevič (Poljska) i Ingus Baumanis (Letonija).

Bonus video: