Šehović: Pobjeda za povratak na pravi put

60 pregleda 3 komentar(a)
Suad Šehović, Foto: Abaliga.com
Suad Šehović, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 04.12.2015. 15:04h

Loša igra protiv Sutjeske i teško izvojevana pobjeda, a potom i poraz od Trabzona, poljuljali su samopouzdanje košarkaša Budućnost Volija pred seriju od tri vezana gostovanja, računajući oba takmičenja.

Prvo je već u subotu protiv Cibone, koja u posljednje vrijeme pruža dobre partije i koja je posebno neugodna na svom terenu.

Toga su svjesni u taboru Podgoričana, ali i motivisani da ostvare trijumf koji bi vratio mir u ekipu i ostavio ih usamljene na čelu tabele ABA lige.

"Za nas počinje izuzetno težak period, treba da na gostovanjim odigramo četiri meča i da dočekemo Crvenu zvezdu. U tom ciklusu moramo da odbranimo dobar učinak koji je napravljen do sada. Težak period počinje utakmicom u Zagrebu i mi u toj utakmici prevaziđemo sve ono što se dešavalo prošle nedelje i da pobijedimo”, kaže trener Luka Pavićević, koji je u sezoni 1987/1988. godine nosio dres “vukova sa Tuškanca”.

Kada se povede priča o kvalitetnu Zagrepčana i njihovoj igri, kao opasnost broj jedan potenciran je Amerikanac Džejms Florens.

“Dolaskom Florensa, najveća opasnost dolazi iz njegove kreativnost i kontranapada. On vodi sve konte i one “čiste” i one organizovane, vodi igru jedan na jedan ili iz “pik en rola” na nepostavljenu odbranu. Izuzetno je energičan, dobar šuter i sigurno da je vrlo neprijatan. U pozicionom napadu se sve vraća njemu i onda on kreira akcije za tri šutera koja su raspoređena oko njega. Domet šuta mu je sa sedam, osam, pa i devet metara i izuzetno je nezgodan za čuvanje. Imaju dobru organizovanu i unutrašnju igru, gdje Marko Jagodić-Kuridža napada “četvorke”, a Marin Rozić, koji je nekada igrao krilnog centra, napada krila. U ovom momentu su konsolidovali ekipu i igru nakon starta koji nije bio dobar i morali su da rade “rekonstrukciju”, koja je odlično urađena”, naglasio je Pavićević.

Za kapitena Suada Šehovića nema previše izbora. Pobjeda je ono o čemu se razmišlja.

“Poslije prvog poraza na svom terenu sigurno da ne nedostaje želje i motiva da se na vratimo na pravi put. Prepreka ka tome je jaka ekipa Cibone, iako to tabela ne pokazuje. Motor ekipe im je Florens, od koga dosta toga zavisi u njihovoj igri, podržan od Andrije Žižižem i Jagodića-Kuridže, uz iskusne Rozića, Ivana Siriščevića i mlađanog Antu Žižića. Kvalitetna su ekipe, ali ukoliko se mi “skupimo” i njihov indivindualni kvalitet umanjimo, bićemo bliži povratku na pravi put pred seriju teških gosotovanja”, zaključio je Šehović.

Aleks Marić još nije maksimalno spreman, ali će igrati. Ciboni će se suprotstaviti isti tim koji je igrao protiv Trabzona.

Bonus video: