NBA TOP 10: Slalom Dvejna Vejda na prvom mjestu

Vejd je u poslednjim sekundama, na zaostatak svog tima od dva poena, uzeo loptu, spustio se u dribling, i u stilu Alberta Tombe, prošao prvo Diona Veitersa, pa Serža Ibaku, da bi na kraju flouterom lobovao Andrea Robersona
0 komentar(a)
Dvejn Vejd, Foto: Reuters
Dvejn Vejd, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.12.2015. 10:50h

Dok su Los Anđelesi postali "oproštajna turneja Kobija Brajanta", na drugoj strani SAD-a, jedan vremašni bek igra ponovo fantastičnu košarku.

Dvejn Vejd je vjerovatno jedan od najboljih bekova današnjice, ali i igrač koji je zbog povrijeda prošlih sezona bio van radara. Tek pokoja partija bi podsjetila javnost kakva je klasa na terenima American Airlines Arene, iako sada u januaru puni 34 godine.

U derbiju večeri protiv OKC-a, Vejd je u poslednjim sekundama, na zaostatak svog tima od dva poena, uzeo loptu, spustio se u dribling, i u stilu Alberta Tombe, prošao prvo Diona Veitersa, pa Serža Ibaku, da bi na kraju flouterom lobovao Andrea Robersona. Dovoljno za prvo mjesto.

D-Vejd je par sekundi kasni fauliran na jednoj sekundi prije kraja, i sa linije bacanja je donio pobjedu "Vatrenima" iz Majamija.

Noć su obilježili laki prodori Pola Džordža, kao i brzina Rasela Vestbruka.

Bonus video: