NBA TOP 10: Derik Vilijamsovo zakucavanje na prvom mjestu

Sinoć je jedan flouter šut Lensa Tomasa, koji je imao veće šanse da završi kao "airball" Viliams uhvatio i u skoku zakucao sa jednom rukom
0 komentar(a)
Derik Vilijams, Foto: Reuters
Derik Vilijams, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.12.2015. 10:59h

Derik Vilijams je bio jedan od igrača koji je najviše obećavao na draftu 2011. godine. Izabran kao visoki drugi pik (10 mjesta bolji od Kleja Tomsona i 28 mjesta bolji od Džimija Batlera), od Vilijamsa se očekivalo mnogo.

Ali i tada nije jasno bila definisana pozicija koju bi igrač, koji je draftovan od strane Minesote trebao da igra.

Jednostavno Vilijams je prenizak da bio igrao poziciju četvorke, a šuterski "neobrazovan" da bi igrao klasično krilo.

Za sada njegove sezone su na granici nekog polu-pristojnog prosjeka, daleko od očekivanja koje je donio sa sobom sa Univerziteta Arizone.

Jedno se ipak ne može oduzeti Vilijamsu, a to je njegova skočnost i atletska građa. Zato često zna da uradi potez koji završi na TOP 10 listi kao najbolji (prošle sezone je imao najljepše zakucavanje cijele lige).

Sinoć je jedan flouter šut Lensa Tomasa, koji je imao veće šanse da završi kao "airball" Viliams uhvatio i u skoku zakucao sa jednom rukom. To je ujedno i najbolji potez od prethodne noći.

Vilijams se još jednom našao na listi sa lob pasom za Kristofa Porzingisa. Prethodna noć je obilovala atraktivnim blokadama, lob pasovima i solo prodorima.

Pogledajte TOP 10 poteza od prethodne noći.

Bonus video: