Pavićević: Loša odbrana u trećoj četvrtini dovela meč u pitanje

171 pregleda 22 komentar(a)
Draško Albijanić, Foto: Savo Prelević
Draško Albijanić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.11.2015. 23:32h

Luka Pavićević je rezultatski imao uspješan debi na klupi Budućnosti Volija.

Morao je, međutim, do posljednje sekunde da strijepi za dva boda u duelu sa Sutjeskom. Nakon meča bio je zadovoljan.

„Čestitke mojim igračima na veoma teško izvojevanoj pobjedi. Znam da je položaj na tabeli večerašnjih rivali obavezivao nas na bjedljiviju pobjedu. Međutim, Sutjeska je veoma neugodna sa više igrača koji mogu znatno više od trenutnog rejtinga iskorače i nadmaše protivnika. Mi imamo previše odsutnih igrača i mi nismo mogli da održimo željeni tempo igre. Preveliki pad u odbrani tokom treće četvrtine doveo je meč u pitanje. Zaista moram da čestitam momcima jer su smogli snage, ali i pameti u produžetku da dobiju utakmicu. Moramo da se oporavimo i pripremimo utakmicu sa Trabzonom koja nam je veoma bitna za plasman dalje u Eurokupu”, istakao je Pavićević.

Robert Rikić je iskoristio šansu. Dao je neke važne pone eu finišu regularnog dijela, a potom i u produžetku.

„Teška utakmica za nas što zbog promjene trenera, što zbog povreda koje nas muče. Dva boda su tu i idemo dalje. Do sada sam malo igrao, u ovom meču sam dobio veću šansu i nadam se da sam je iskoristio. Bićemo u meču sa Trabzonom jači za Dorona Lemba i nadamo se najboljem”.

Dušan Dubljević, trener Sutjeske, bio je zadovoljan izdanjem svog tima, ali bodovi su ostali u Podgorici.

„Čestitam Budućnosti na pobjedi. Pokazali smo u nekim prethodnim utakmicama da smo u uzlaznoj liniji, a večeras je nedostajalo sportske sreće, istina treći ili četvrti put od kada je počela liga. Jako je teško kada iz dvije ovako dobre igre kao što je bilo sa Crvenom zvezdom i Budućnosti, ne pobijedimo, a nadam se da sve to ne ostavi traga na naredne mečeve, već sa Zadrom u narednom kolu. Imali smo 23 asistencije što je dokaz kolektivne igre. Nadam se da ćemo u narednim mečevima imati više sreće”.

U drugom poluvremenu u timu nije bilo pleja Nikole Koraća.

„Korać je zbog nedisciipline udaljen sa utakmice, a o njegovom daljem statusu ćemo vidjeti”, objasnio je Dubljević.

Draško Albijanić je stvarao dosta problema visokim igračima Budućnost Volija.

„Poslije ovakvog poraza je teško nešto reći. Budućnost je bila favorit, mi smo došli da što bolje odigramo. Nažalost nismo izdržali do kraja. Imali smo i ta dva otvorena šuta na kraju, ali nismo pogodili”, zaključio je reprezentativac BiH.

Bonus video: