Radonjić: Timskom igrom do velike pobjede nad Realom

2 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: Beta
Dejan Radonjić, Foto: Beta
Ažurirano: 28.11.2015. 09:48h

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je poslije pobede nad aktuelnim šampionom Evrope, Real Madridom (94:88), da će ona mnogo značiti za njegov mladi tim.

"Čestitam mojim igračima na svemu što su prikazali i osvojili bitne bodove. Upotpunili smo spektakl. Real je došao u lošem trenutku za nas, ali i za njih. Svi dobro znamo koliki kvalitet ima Real, ali smo ušli bez respekta. Rekao sam da vjerujem u pobjedu i da nadu niko ne može da nam uzme" , rekao je Radonjić.

On je dodao da je Zvezda dobro otvorila utakmicu i ponovio koliko je ova sezona teška za tim.

"Početak dobar napadački posebno, bili smo konkretni u odbrani, i nemam prevelikih zamjerki. Očekivao sam bolji Real u nastavku, okrenuo je rezultat, ali smo pokazali veliku snagu koju očekujem da i u ostalim utakmicama u kontinuitetu da prikazujemo. Ova sezona za nas je veoma teška, uz velike probleme uspjeli smo da izdržimo seriju Reala i pobijedimo", rekao je Radonjić.

Na pitanje novinara o incidentu sa Stefanom Jovićem, crnogorski stručnjak je rekao da je uradio najbolje za ekipu.

"Jović je poslat u svlačionicu jer sam ja smatrao da tako bi trebalo. I pokazalo se dobro. To je naša interna stvar i to se dešava i u drugim klubovima", naveo je Radonjić.

On je dodao da ne vidi ovu pobjedu kao prekretnicu u sezoni, jer čeka oporavak i kompletan tim.

"Statistika pokazuje da smo timski igrali. Naravno Miler je odigrao sjajno, ali svaki igrač je odigrao bitnu ulogu. Tim je bio naš veliki kvalitet. Trudićemo se da Zvezda igra dobro i da svako pronađe svoje mjesto i da na kraju svi budu zadovoljni. Mislim da je Kvinsi već pokazao indvidualni kvalitet i da nismo pogriješili što smo ga doveli", dodao je Radonjić.

Strateg crveno-bijelih je dodao da će ova pobjeda mnogo značiti mladim igračima.

"Od starta se nameće neka teza. Mislim da svi igraju i spreman sam da nosim na svojim plećima da će Zvezda od njih imati veliki benefit. Biće opet loših igara, ali ne treba odmah da se stvaraju neke analize. Imam dovoljno strpljenja i nastavićemo da radimo. Bez obzira da li prođemo u Top 16, Zvezda će imati benefit", dodao je Radonjić.

Trener Real Madrida Pablo Laso čestitao je Crvenoj zvezdi na velikoj pobjedi.

"Prvo čestitam Zvezdi na pobjedi. Vrlo su jako započeli utakmicu, ali poslije prve četrtine vratili smo se u igru i tokom treće četrtine vodili smo i igrali dobro. Potom je Kvinsi Miler sa serijom trojki preokrenuo utakmicu, i nakon toga pokvario je našu koncepciju", rekao je Laso na konferenciji za novinare.

On je naglasio da je znao koliko će biti teško igrati utakmicu pred navijačima Crvene zvezde.

"Znamo kako je teško igrati u 'Pioniru' pred ovim sjajnim navijačima i u momentima kada je ekipa bila u padu navijači su joj dali vjetar u leđa. Znali smo da će ovo biti teška grupa. Ostalo je još tri utakmice do kraja i borićemo se do kraja. Ovo je potpuno drugačiji tim Zvezde nego u Madridu, nismo ih potcijenili. Od prvog dana sam se plašio za prolaz jer znao sam koliko je teška grupa", zaključio je Laso.

Bonus video: