Igor Jovović podnio ostavku!

167 pregleda 103 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Igor Jovović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.11.2015. 11:51h

Dan nakon sjajne pobjede protiv Arisa (75:56) u Evrokupu, Igor Jovović je neočekivano podnio ostavku na mjesto trenera KK Budućnost Voli, saopšteno je iz podgoričkog kluba!

Nije objavljeno koji su razlozi natjerali Jovovića de se odluči na ovakav potez, ali bi se iz saopštenja moglo zaključiti da je iznenadio upravu svog sada već bivšeg bivšeg kluba.

"Predsjednika i upravu kluba (Jovović) je informisao o nemogućnosti da u narednom periodu vodi ekipu zbog privatnih obaveza koje su mu prioritetne!", navodi se u saopštenju kluba".

"Rastanak trenera Jovovića sa klubom, kao i saradnja u proteklom periodu, bili su na najvišem nivou. Protekle 2,5 godine, sa Igorom a kormilu Budućnost Volija, obilježene su najvećim uspjehom kluba u takmičenjima ABA lige, od njenog osnivanja. Prošle godine smo se našli na drugom mjestu, kao ozbiljan kandidat za ulazak u Euroligu.

"Bez obzira na to što i ove sezone bilježimo odlične rezultate, budući da smo na prvoj poziciji ABA lige i da smo sinoćnom pobjedom ostvarili veće šanse za prolaz u Eurokup, u potpunosti razumijemo i prihvatamo odluku Igora Jovovića".

"Na kraju, ostaje samo da mu se u ime kluba i uprave, toplo zahvalimo. KK Budućnost Voli mu od srca želi sreću u budućem privatnom i profesionalnom životu", stoji u saopštenju KK Budućnost Voli.

Mladi stručnjak je napustio klupu Budućnost Volija u trenutku kada su "plavi" prvi na tabeli ABA lige sa devet pobjeda i dva poraza.

Budućnost je u igri i za prolaz dalje u Evrokupu, jer je trenutno četvrta u grupi D sa tri pobjede i četiri poraza.

Jovović je kormilo Budućnosti preuzeo 15. aprila 2013. godine od Dejana Radonjića (čiji je bio pomoćnik do tog trenutka), koji je podnio ostavku.

U sezoni 2013/2014 je vodio Budućnost do petog mjesta u ABA ligi, dok su "plavi" prošle sezone bili drugi u ligaškog dijelu, a u polufinalu plej-ofa su eliminisani od Cedevite 3:2 u pobjedama (poraženi su u majstorici u "Morači"), nakon što su Podgoričani vodili 2:0.

Budućnost naredni meč u ABA ligi igra u nedjelju, kada u crnogorskom derbiju dočekuje Sutjesku. Ostaje da se vidi da li će Podgoričane voditi novi trener, ili uprava će kluba za taj meč odlučiti za neko privremeno rješenje.

Bonus video: