Šehović: Značajna pobjeda

57 pregleda 2 komentar(a)
Sead Šehović, Foto: Savo Prelević
Sead Šehović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.11.2015. 22:54h

Budućnost Voli je napravila veliki korak ka drugog fazi Evrokupa. U „Morači” je savladan Aris, a meč će ostati upamćen po fenomenalnom prvom poluvremenu Podgoričana, koji su prostor zgazili rivala.

Grci su se u nastavku trgli, ali nedovoljno da pobjedu „plavih” dovedu u pitanje.

"Velika pobjeda za nas. Bili smo svjesni prije meča da je Aris kvalitetan rival, koji nas je „demolirao“ u prvom meču, ali mislim da smo im vratili na isti način. Uspjeli smo da pobijedimo sa više od 18 razlike koliko smo tamo izgubili. Odigrali smo fenomenalno prvo poluvrijeme i što se tiče intenziteta igre, trčanja, protoka lopte, tako da igrači Arisa nisu znali šta u kom trenutku da brane. U nastavku meča na njihovu „svič“ odbrani ili preuzimanje nismo mogli da odgovorimo na pravi način kada se povrijedio Aleks Marić, a u odbrani nismo mogli na pravi način da rješavamo „mis meč“ situacije. Ipak, uspjeli smo u finišu da odigramo dobrom i privedemo utakmicu na pravi način”, rekao je nakon meča Igor Jovović, trener Budućnost Volija.

Sead Šehović nije bio šuterski raspoložen, ali je odradio veliki posao u odbrani.

"Ovo je značajna pobjeda za nas, a ostvarili smo je većom razlikom od one sa kojom smo izgubili u Solunu. Odigrali smo sjajno prvo poluvrijeme, možda i najbolje ove sezone. Trudićemo se da u nastavku periodi ovako dobre igre budu duži. Uspjeli smo u drugom dijelu da sačuvamo dobar kvalitet igre i dođemo do pobjede”.

Trenera Arisa Dimitris Priftis je sportski čestitao rivalu na pobjedi.

"Budućnosti je odigrala sjajnu utakmicu. Mi smo, sa druge strane, odigrali užasno. Posebno se to odnosi na prvo poluvrijeme, a naročito prvu četvrtinu. Ništa nam nije polazilo za rukom. U drugom poluvremenu smo uradili sve što smo mogli, mijenjali odbrane, bili bolji u tom segmentu i sa dobrim protokom lopte, ali nismo uspjeli da nadoknadimo minus iz prvog poluvremena”.

Plej Arisa Vasilis Ksantopulos bio je razočaran konačnim rezultatom.

"Budućnost je zasluženo dobila, igrala je bolje od nas, više je željela pobjedu od nas. Mi smo u prvom poluvremenu bili užasni i u odbrani i u napadu. Navikli smo da dobijamo mečeve odbranom, u tome sada nismo uspjeli. Bolji protok lopte je bio u drugom poluvremenu, dali smo neke lake poene, ali su nas, nažalost, dobili sa većom razlikom nego mi njih”.

Bonus video: