KVALIFIKACIJE ZA EP: KOŠARKAŠICE CRNE GORE SJUTRA (20.30) DOČEKUJU ALBANIJU

Milatović: Priliku će dobiti mlađe igračice

58 pregleda 0 komentar(a)
Jelena Dubljević, Foto: FIBA Europe/H. Bellenger
Jelena Dubljević, Foto: FIBA Europe/H. Bellenger
Ažurirano: 12.02.2019. 13:59h

Za razliku od meča sa Velikom Britanijom, koji su dočekale sa određenom dozom straha, košarkašice Crne Gore okršaj sa Albanijo čekaju, slobodno se može reći, rasterećeno.

“Crvene” su apsolutni favoriti i sve sem ubjedljive pobjede bilo bi veliko iznenađenje.

To nikako ne znači da se sastav Erdala Borova potcjenjuje, već da Jelena Škerović i saigračice vjeruju u kvalitet i uvjerene su u osvajanje dva nova boda.

Zbog toga će stručni štab odmoriti nosioce igre, a šansu će dobiti košarkašice koje do sada nisu mnogo imale prilike da igraju u dresu sa državnim grbom.  

“Očekuje nas jedna laka utakmica. Albanija nije protivnik koji zavređuje neku veliku pažnju, a za nas je to prilika da pružimo šansu mlađim košarkašicama da iskoriste utakmicu da se dokažu da u sljedećim akcijama od njih možemo očekivati još veću pomoć. U posljednjoj utakmici Božica Mujović je iskočila, nadam se da će to biti neka druga. Da će se Jelena Vučetić stabilizovati i pružiti koliko može. Dobiće šansu Marina Vučetić, Kristina Raković. Šansa za mlađe igrače, protivnik nije tog kvalieta i neka to iskoriste”, istakao je selektor Momir Milatović.

Krilni centar Jelena Dubljević će ovaj meč, po svoj prilici, odgledati sa klupe.

“Ovo je prilika za igračice koje nisu protiv Britanki dobile šansu da pokažu da se i na njih može računati. Nadam se da će nas nekoliko starijih dobiti zasluženi odmor. Najbitniji dio posla smo odradili, utakmica protiv Velike Britanije bila je jako bitna. Nadam se da ćemo novom pobjedom uspješno završiti prvi ciklus i spremno čekati februar”.

Snežana Aleksić je protiv Britanki pogodila dvije važne trojke, a pred duel sa Albankama pozvala je publiku da dođe i da zajedno proslave novi trijumf.

“Samo treba da od početka uđemo u meč agresivno kao protiv Velike Britanije. Ne smijemo nikoga da potcijenimo, iako svi smatraju da je Albanija loša ekipa. Mi se nećemo opterećivati time, želimo da igramo našu igru, da iz dobre odbrane i iz kontranapada dođemo do pobjede. Želimo da pobjedom završimo ovogodišnji dio kvalifikacija”, zaključila je Aleksić.