Jovović: Bitan, ali ne i odlučujući meč

3 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: ABA liga
Igor Jovović, Foto: ABA liga
Ažurirano: 24.11.2015. 12:19h

Obaveze za košarkaše Budućnost Volija nižu se kao na traci. Taman kada su sumirali utiske iz Laktaša, očekuje ih novo iskušenje, ovog puta na evropskoj sceni.

U goste im stiže ekipa Arisa, koja je u prvom meču u Grčkoj ubjedljivo slavila (75:57).

Brza predaja u tom okršaju biće domatni motiv za Podgoričane da se revanširaju i naprave veliki korak ka drugoj fazi.

"Svjesni smo da je pred nama jedan veoma važan meč protiv ekipe koja je kvalitetna i koja nam je u prvom meču u Solunu, tako da se izrazim, održala čas košarke. Atletski su kvalitetni i to koriste svih 40 minuta da igraju agresivno po čitavom terenu, da kvalitetno trče i u tom prvom meču smo imali puno problema u kontroli skoka, gdje su nam skidali mnogo lopti i imali mogućnost drugog napada. Zato ćemo morati defanzivno da budemo kvalitetni, dosta pametni, da dobro zatvorimo njihovu pokretljivu igru sa dosta pomoći i da ritam utakmice koju će oni diktirati da uvedemo u situaciju da mi kontrolišemo dešavanja na terenu. Neće biti nimalo lako, ali moramo da damo sve od sebe i da napravimo značajnu pobjedu“, istakao je trener „plavih“ Igor Jovović.

Ukoliko žele da i od januara igraju u Evrokupu, Podgoričani ne smiju da izgube nijedan od preostala tri duela u „Morači“.

"Ova utakmica je važna, ali mislim da nije odlučujuća. Imamo dobar krug sa Banvitom, a imamo dobre situacije sa Trabzonom, čekamo Steauu. Sigurno da bi sa pobjedom obezbijedili sebi kvalitetnu poziciju da pobjedama nad Trabzonom i Steauuom kući prođemo u drugu fazu. Ne bavimo se kalkulacijama, ima da se igraju još četiri meča i zato ovaj meč shvatamo kao odlučujući“, objasnio je Jovović.

Centar Robert Rikić smatra da će igra u odbrani biti ključna za ishod meča.

"Aris je kvalitetna ekipa, agresivna, dobra atletski, u Solunu su nas dobili u svim segmentima košarke. Moramo odgovoriti dobrim trčanjem, dobrom odbranom i nadam se da ćemo slaviti. Ovom prilikom pozivam navijače da dođu da nam pomognu, a mi ćemo odgovoriti borbenom igrom i nadam se pobjedom i ostavimo naš teren neosvojivim“, zaključio je Rikić.

Bonus video: