Biće teško, ali žele pobjedu za ostanak u vrhu

50 pregleda 6 komentar(a)
Bojan Subotić, Foto: ABA LIGA
Bojan Subotić, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 22.11.2015. 09:19h

Za košarkaše Budućnosrt Volija nema odmora. Taman kada su se vratili iz Bandirme, morali su na novo gostovanje, ovog puta Igokei.

U Laktašima će „plavi” igrati protiv kvalitetnog domaćina i tradicije.

Do sada su u na terenu šampiona BiH odigrali četiri meča, a domaćin je upisao tri trijumfa.

Jedinu pobjedu Podgoričani su ostvarili prošle sezone (70:62).

Ni u ovom meču stručni štab neće moći da računa na bolesnog Vasilija Baćovića i povrijeđenog Divou Džozefa.

"Igokea je iskusna ekipa, dobro pokrivena na svim pozicijama. U prošlom kolu su napravili senzaciju pobjedom protiv Crvene zvezde. Tu su pokazali da su kvalitetan tim sa odličnom spoljnom linijom u kojoj su Vuk Radivojević, Aleksandar Ćapin, Miloš Dimić, Nikola Pešaković, koji sjajno sarađuju sa iskusnim Ivanom Radenovićem, Milošem Komatinom i Nemanjom Todorovićem pod košem. Ovo je veoma značajna utakmica za nas. Pokušali smo da se odmorimo i pripremimo koliko smo mogli poslije povratka iz Bandirme. Očekujem da će momci odigrati kvalitetno i da ćemo ostvariti pobjedu koja nas ostavlja u vrhu tabele", optimista je Igor Jovović, trener Budućnost Volija.

Glavana odlika Igokee je da brzom igrom i lakim poenima lomi rivala.

"Oni igraju dosta dobro na „otvorenom terenu”, dobro trče kontranapade. Zato ćemo morati u odbrani da odigramo dobro, da ih spriječimo da iz kontri daju lake poene, jer time rješevaju utakmice. Uz to, moramo dobro da gradimo koš, da im ne dozvolimo dva ili tri napada odjednom. U napadu protok lopte treba da bude brz, da tražimo prava rješenja. Ako odigramo tako, onda možemo do pobjede", jasan je Jovović.

Bojan Subotić je u prošlosezonskom trijumfu bio najefikasniji sa 19 poena. Krilni centar i sada očekuje isti ishod, mada cijeni domaćina.

"Igokea je dobar, ozbiljan tim, koji je to pokazao pobjedom protiv Crvene zvezde. Imali smo težak put i meč sa Banvitom, ali vjerujem da ćemo biti spremni za meč. Moramo da odigramo od starta izuzetno agresivno u odbrani, da moraju da zarade svaki poen, a u napadu da budemo mirni i strpljivi. Vjerujem da ćemo odigrati kvalitetno i da ćemo ostvariti pobjedu", zaključio je Subotić.

Bonus video: