SELEKTOR CRNE GORE NAKON POBJEDE PROTIV BRITANIJE

Milatović: Teško je igrati bez dobrog šutera protiv zone

64 pregleda 1 komentar(a)
Jelena Škerović, Foto: Savo Prelević
Jelena Škerović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.11.2015. 22:23h

Ono što su priželjkivale, košarkašice Crne Gore su i ostvarile. Iako bez tri važne igračice (Milice Jovanović, Irena Matović i Jovane Pašić), uspjele su da savladaju Veliku Britaniju.

„I prije meča smo najavili da će Velika Britanija biti težak protivnik. One su kompletne dok mi imamo problem sa spoljnom linijom. Teško je igrati bez dobrog šutera protiv zone koje su igrale. Bili smo prinuđeni da Jelena Dubljević igra na pozicji tri, gdje nije mnogo igrala, ali je pokazala veliku energiju, posebno u odbrani. Snežana Aleksić je pogodila važne šuteve na njihovu zonu, a zadovoljan sam i igrom Božice Mujović. Od ponedjeljka počinje da radi Irena Matović i imaćemo više igrača u rotaciji. Ostvarili smo pobjedu sa visokom razlikom koju možemo da odbranimo u gostima”, zadovoljan je bio selektor Momir Milatović.

Kapiten Jelena Škerović odigrala je dobar meč i bila pokretačka snaga Crne Gore.

„Dobra utakmica od samog početka. Bile smo agresivne u odbrani, a postigle smo veliki broj poena, uz dobru realizaciju iz kontranapada u prvom poluvremenu. Britanija je u nastavku igrala zonu i imale smo malih problema, ali smo i to riješile, počele smo da pogađamo, krenula je i igra pod košem i mislim da smo zasluženo slavile”, kazala je Škerović.

Preporučujemo za Vas