To može samo šampion: Golden Stejt od -23 do 13. pobjede

0 komentar(a)
Stef Kari, Foto: Www.warriorsworld.net
Stef Kari, Foto: Www.warriorsworld.net
Ažurirano: 20.11.2015. 08:49h

Ima li ko jači od Golden Stejta i bolji od Stefa Karija?

Trinaest puta od početka sezone postavljeno je pitanje i trinaest puta odgovor je bio negativan.

Šampion NBA lige nakon sinoćnjeg uspjeha u Los Anđelesu u meču sa razigranim, ali na kraju ipak nemoćnim Klipersima (124:117), na dvije pobjede je od izjednačenja najboljeg starta u istoriji NBA lige (Vašington u sezoni 1948/9 i Hjuston u sezoni 1993/4 šampionat su otvorili sa 15 trijumfa).

Većim tokom meča u Stejpls centru, izgledalo je da je Golden Stejt sklon padu u kalifornijskom derbiju. Klipersi su vodili od početka duela, početkom druge četvrtine zahvaljujući nadahnutom Krisu Polu (35 poena, 8 asistencija) stigli do +23 (50:27), pet minuta prije kraja bili na +10 (112:102)… I sve to nije bilo dovoljno.

Sastav iz Ouklenda dostigao je radnu temperaturu i u maestralnom finišu serijom 22:5, tokom koje su ubacili četiri trojke, već viđen poraz pretvorio u 13. pobjedu.

„Očigledno je da za ovakve stvari ne dobijate trofej, ali je odličan način da započnete prvenstvo. Uživamo“ – poručio je Kari, nakon nove predstave dostojne najboljeg igrača NBA lige.

U najvećem povratku jednog tima od početka sezone, MVP prošlosezonskog finala ubacio je 40 poena, uz 11 skokova i 4 asistencije. Prvi je strijelac lige sa prosjekom od 34,2 poena po meču.

Klej Tompson je dodao 25, a Harison Barns 21 poen, pogađajući i leđima okrenut košu – u padu.

„Kada osvojite titule, imate ogromnu količinu samopouzdanja“ – objasnio je peti poraz svoje ekipe u 11 mečeva trener Klipersa Dok Rivers.

Golden Stejt u subotu rano ujutro po našem vremenu (4:30) dočekuje Čikago, a dva dana kasnije gostuje Denveru – u slučaju da preskoči obje prepreke izjednačio bi rekord, koji bi u narednom meču sa Lejkersima mogao samostalno da preuzme...

A u drugoj polovini NBA lige, Klivlend je lider Istoka – vicešampion je deveti trijumf proslavio na svom parketu savladavši Milvoki 115:100, prekinuvši niz od dva poraza.

„Nema izgovora, nema 'možda' i 'ali': ovako treba da igramo“ – kazao je Lebron Džejms, koji je susret završio sa 27 poena.

Kevin Lav je pobjedi doprinio sa 22 poena i 15 skokova.

U trećem meču večeri, Majami je na Floridi nadigrao Sakremento (116:109) uz 24 poena Dvejna Vejda i 23 Krisa Boša.

Bonus video: