Vestbruk ne može bez Djurenta

Ni Mark Gasol, ni Zak Rendolf već - Mario Čelmers. Košarkaš Memfisa koji je prošle sedmice trejdovan iz Majamija ušao je sa klupe i postigao 29 poena, od čega 19 u posljednjoj četvrtini, za veliku pobjedu protiv Oklahome
0 komentar(a)
Vestbruk, Foto: Reuters
Vestbruk, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.11.2015. 08:02h

Čak 40 poena i 14 asistencija Rasela Vestbruka opet nije bilo dovoljno Oklahomi - bez prve zvijezde Kevina Djurenta "gromovi" su poraženi na gostovanju Memfisu, 122:114.

"Ubacili su neke važne šuteve u finišu i to je presudilo", kazao je Vestbruk, koji je predvodio seriju od 10:2 u finišu kojom su gosti smanjili zaostatak, ali nisu imali snage za završni udarac.

Ni Mark Gasol, ni Zak Rendolf već - Mario Čalmers. Košarkaš koji je prošle sedmice trejdovan iz Majamija ušao je sa klupe i postigao 29 poena, od čega 19 u posljednjoj četvrtini.

"Nikad nisam ni sanjao da ću klicati Mario Čalmersu", dobacio je jedan navijač Memfisa, prenosi sajt NBA lige.

Hjustonu ne ide ove sezone - dvije noći nakon što se "Tojota centrom" prošetao Dalas, isto je uspjelo i košarkašima Bostona.

"Seltiksima" nije smetalo ni to što su odigrali peti meč u samo sedam dana. Na pitanje kako su uspjeli da sačuvaju energiju, Everi Bredli je odgovorio:

"Ovo je NBA liga. Ako nemate energiju da igrate u tako ubitačnom ritmu, onda niste za NBA".

Ajzea Tomas je postigao 23 poena, a briljirao je u trećoj četvrtini - gosti su taj period igre dobili čak sa 19 razlike (32:13), što je i odlučilo pobjednika.

Prva zvijezda Hjustona Džejms Harden opet je bio daleko od svog nivoa - 16 poena, ali i veliki broj promašaja, uz indeks korisnosti -27.

Kobi Brajant je odmarao u ubjedljivom i očekivanom porazu Lejkersa od Finiksa. Čikago je, uz solidnog Derika Rouza (23 poena) tek u finišu slomio otpor Indijane, dok je Filadelfija kod kuće protiv Dalasa upisala 11. uzastopni poraz na startu sezone.

Rezultati:

Filadelfija - Dalas 86:92

Čikago - Indijana 96:95

Hjuston - Boston 95:111

Memfis - Oklahoma 122:114

San Antonio - Portland 93:80

Finiks - Lejkers 120:101

Bonus video: