CRNOGORSKI KOŠARKAŠI TRENIRALI U RIGI PRED MEČ SA LETONIJOM

Iskoristiti prvu meč loptu u kvalifikacijama za Mundobasket

Iskusni Suad Šehović vjeruje da će Crna Gora pružiti partije poput onih iz prethodnog prozora i iskoristiti svoje adute u predstojećem meču.
66 pregleda 4 komentar(a)
Košarkaši Crne Gore, Foto: FIBA
Košarkaši Crne Gore, Foto: FIBA
Ažurirano: 12.01.2019. 15:22h

Crnogorski košarkaši trenirali su u Rigi, pred sjutrašnji meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Letonije i poručuju da su na Baltik došli po pobjedu.

Iskusni Suad Šehović vjeruje da će Crna Gora pružiti partije poput onih iz prethodnog prozora i iskoristiti svoje adute u predstojećem meču.

"Treba da se koncentrišemo na našu igru. Potrebno je da pružimo partije na nivou onih iz prošlog prozora kvalifikacija. Nadam se da ćemo to zajedništvo i uigranost i činjenicu da smo kompletni i nepovrijeđeni došli ovdje, iskoristiti već sjutra u prvoj meč lopti u kvalifikacijama", rekao je Šehović.

Kada su Letonci u pitanju, košarkaš Budućnost Volija ne očekuje iznenađenja.

"Još nismo upoznati njihovu igru i karakteristike. Očekujem da igraju na prepoznatljiv način, kako to čine Letonci sa dosta otvorenih šuteva. Međutim, ako uspijemo da ih zatvorimo i usporimo, bićemo bliži pobjedi", dodao je Šehović.

Dosta se očekuje od Nikole Ivanovića, koji je uz Bojana Dubljevića bio junak trijumfa nad Ukrajinom u prethodnom meču kvalifikacija za Mundobasket.

"Uspjeli smo da odmorimo poslije puta, a ni trening nije bio težak. Ponovili smo akcije odranije. Mnogo znači što se Nidam vratio i što je spreman. Atmosfera je veoma dobra. Znamo da Letonija nije u najjačem sastavu i idemo na pobjedu sjutra", kazao je Ivanović.

Crna Gora i Letonija direktni su rivali u borbi za treće mjesto, koje vodi na Mundobasket.

Letonci imaju trijumf više od naših momaka, ali bi eventualna pobjeda ekipe Zvezdana Mitrovića stavila crnogorski tim u odličnu poziciju pred završnicu kvalifikacija.

Utakmica u Rigi na programu je sjutra od 18.30.