Šon Džejms odbio da putuje na meč Nanter - Bilbao

"Džejms je na svoju ruku odlučio da ne putuje, što klub poštuje. Voljeli bismo da bude sa nama, ali ne možemo da preuzmemo odgovornost da ga vodimo, a ne možemo da mu garantujemo bezbjednost", rekao je trener Baskijana Sito Alonso
51 pregleda 0 komentar(a)
Šon Džejms, Foto: Www.bilbaobasket.biz
Šon Džejms, Foto: Www.bilbaobasket.biz
Ažurirano: 16.11.2015. 15:49h

U Parizu i ostatku Francuske se život polako vraća u normalu nakon terorističkih napada u kojima je poginulo 132 ljudi.

Zbog toga je ULEB odlučio da se ove sedmice u Francuskoj igraju mečevi Eurokupa i Evrolige, ali je jedan igrač u strahu odlučio da ne ide put Grada svjetlosti.

Šon Džejms, krilni centar Bilbaoa, obavijestio je čelnike svog kluba da ne želi da ide na gostovanje Nanteru, jer se boji za bezbjednost.

Amerikanac rođen u Gvajani se nije pojavio u autobusu koji je vozi igrača iz Baskije na aerodrom u Bilbaou, a trener Sito Alonso je rekao da poštuje njegovu odluku.

"Džejms je na svoju ruku odlučio da ne putuje, što klub poštuje. Voljeli bismo da bude sa nama, ali ne možemo da preuzmemo odgovornost da ga vodimo, a ne možemo da mu garantujemo bezbjednost", rekao je Alonso.

Osim duela zakazanog za utorak u Nanteru, predgrađu Pariza, u četvrtak se u Francuskoj igra i jedan meč Evrolige - Crvena zvezda gostuje Strazburu.

Bonus video: