Tinejdžer gorostas: Ima 15 godina i nevjerovatnih 231 cm

Što se same igre tiče Bobroski ima izuzetno "meku ruku" ali i odličan pregled. Naravno kada je u pitanju odbrana, Robert je tu apsolutno dominantan u odnosu na svoje vršnjake
322 pregleda 13 komentar(a)
Ažurirano: 13.11.2015. 15:48h

Robert Bobroski, tinejdžer iz Rumunije privukao je pažnju cijele košarkaške javnosti. Momak ima samo 15 godina i nevjerovatnih 231 cm visine.

Prva misao koja pada, kad se pomisli na visokog Rumuna je svakako Džordž Murešan, košarkaš koji je tokom 90-ih nastupao za Vašington u NBA ligi.

Bobroski je polaznik akademije Stela Azura, koju vodi još jedan aktuelni NBA igrač, italijanski reprezentativac Andrea Barnjani.

Njegov otac Zigmond je takođe igrao košarku a visok je 217 cm.

Ukoliko se Robertu ostvare snovi, i dobije šansu u NBA ligi, uz to da poraste bar jedan centimetar, automatski bi postao rekorder lige kao najviši igrač koji je ikada igrao (Murešan i Manute Bol dijele prvo mjesto sa 231 cm, koliko ima i mladi Robert).

Murešan je imao istu visinu kao Bobroski sada, ali s obzirom da Robert ima samo 15 godina, niko ne isključuje da će nadmašiti svog poznatijeg zemljaka.

Džordž je čak vlasnik MIP nagrade (igrač koji je najviše napredovao u NBA) za sezonu 1996. kada je u prosjeku bilježio 14,5 poena, 9,6 skokova i 2,3 blokade po meču.

Sve ovo ide u prilog njegovom nasljedniku koji bi jednog dana mogao da se oproba u najjačoj ligi na svijetu.

Što se same igre tiče Bobroski ima izuzetno "meku ruku" ali i odličan pregled. Naravno kada je u pitanju odbrana, Robert je tu apsolutno dominantan u odnosu na svoje vršnjake.

Pogledajte video sa košarkaškim umijećem najvišeg tinejdžera na svijetu.

Galerija

Bonus video: