Jovović: Očekujem pobjedu

73 pregleda 5 komentar(a)
Bojan Subotić, Foto: ABA LIGA
Bojan Subotić, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 13.11.2015. 12:20h

Dva vezana poraza su iza košarkaša Budućnost Volija (Partizan, Steaua), ali nemaju mnogo vremena za analizu.

Kalendar obaveza je pun, pa su sve misli usmjerene ka subotnjem okršaju sa MZT Skopljem u “Morači”.

Makedonski šampion nema rezultat shodno kvalitetnu igračkog kadra, ali to nikoga ne može da zavara u taboru Podgoričana.

Svjesni su, kako ističu, da ih čeka težak zadatak, ali očekuju da nastave seriju nepobjedivosti pred svojim navijačima ove sezone.

“Očekujemo meč protiv iskusne ekipe iz Skoplja, koja je jedan od kandidata za gornji dio tabele. Dosta igrača poznajemo, neki su i bili kod nas. Motor ekipe je spoljna linija koju čini Marko Ljubičić na pleju, koji je dobar timski igrač i dobar razigravač, reprezentativac Makedonije Damjan Stojanovski i Đorđe Drenovac, koji igra sjajno ove sezone. Ispod koša su Duško Bunić, Danilo Mijatović, Marko Luković. Izbalansirana ekipa, koju morao da shvatimo ozbiljno. Igramo na domaćem terenu, poslije napornih utakmica u Eurokupu. Očekujem pravu reakciju od igrača, nadam se da ćemo upisati pobjedu”, kaže Igor Jovović, trener crnogrskog šampiona.

Dva loša izdanja u sveča pet dana, nisu stvorila dodatni pritisak kod igrača.

“Konstantno smo pod pritiskom, samo zato što ga sebi stvaramo. Radimo ozbiljno posao i želimo iz njega da izvučemo maksimum u rezultatskom smislu. U Bukureštu smo bili hendikepirani, bez Suada Šehovića, koji je značajan za našu igru. Imali smo i naporan put, ali i kvalitetnog protoivnika, koji je protiv nas prvi put nastupio u kompletnom sastavu. Prvo poluvrijeme je nešto što nije prepoznatljivo za našu igru, pokazali smo u nastavku dobru reakciju i imali priliku da dobijemo. Teško je igrati na dva fronta i u kontinuirtetu biti uspješan. Poraz je sastavni dio sporta, treba dobro da se izanaliziraju te utakmice da bi bili bolji. Kao što nismo slavili velike pobjede ove sezone nećemo ni previše tugovati zbog poraza, već okrećemo glavu ka narednim mečevima”.

Krilni centar Bojan Subotić sa puno riječi havle priča o Skopljancima, ali vjeruje u osvajanje dva nova boda.

“MZT Skoplje je dobar tim, što je i pokazao u dosadašnjem dijelu prvenstva. Neće biti lako, ali nadam se uz maksimalnu posvećennost i borbu i ozbiljnost da ćemo uspjeti da dobijemo”, zaključio je Subotić.

Ne volimo da stvaramo alibi

I pred meč sa MZT-om, kadrovska situacija nije dobra. Tadija Dragićević ima problema sa stomačnim virusom, a Omarka Kuka već izvjesno vrijeme muči zadnja loža.

“Ne volimo da stvaramo alibije, ali zabrinjava nas zdrastveni problemi. Dragićević ima temperatur, prima infuziju. Iskusni i značajni igrači, oko kojih je koncipirana naša igra, kad imaju određene probleme, to se osjeti na naša izdanja. Kuk već desetak dana vuče povredu zadnje lože, Suad je imao probleme sa virusom, kao i Sead sa koljenima. Sve su to stvari koje nam nedozvoljavaju da budemo na 100 odsto svijih mogućnosti”, objasnio je Jovović.

Bonus video: