Jovović: Nedopustivo je da primimo 86 poena

12 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: Abaliga.com
Igor Jovović, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 08.11.2015. 08:33h

Budućnost Voli je seriju od šest vezanih pobjeda u ABA ligi prekinula na gostovanju Partizanu.

“Plavi” nisu bili na nivou prethodnih izdanja, a Beograđani su odigrali možda i najbolju utakmicu ove sezone i stigli su do pobjede.

“Nismo bili na svom optimumu, što je posljedica serije teških mečeva, gdje smo igrali protiv vrlo kvalitetnih timova. Ekipa je iscrpljena, ali trebalo je da igramo bolje. Ovo nije stil koji mi gajimo i koji nam je do sada donio rezultat. Primiti 86 poena je nedopustivo. Moramo da poradimo na detaljima u odbrani, tu je bilo mnogo propusta. Moramo da shvatimo da se ne živi od minulog rada i da je uvijek sljedeća utakmica nabitnija. Sada ovu nismo shvatili na pravi način”, rekao je Igor Jovović, trener crnogorskog šampiona.

Bojan Subotić se složio sa trenerom da on i saigrači nisu prikazali izdanje kakvo se očekivalo.

“Energija nam je bila na nižem nivou nego obično. Kada se primi ovoliko poena, teško je dobiti utakmicu. Partizan je dobar tim, koji u nekim utakmicama nije imao sreće. Znali smo da mogu bolje nego na nekim od prethodnih mečeva, ali ključno je bilo to što mi nismo odigrali na svom nivou”.

Trener “crno-bijelih” Petar Božić imao je puno razloga za zadovoljstvo.

“Prvenstveno želim da pohvalim igrače. Samo početak nije bio zadovoljavajući. Sada kao da smo zamijenili četvrtine, sada nije problem bila treća, nego prva. Veoma važna pobjeda za nas. Drago mi je jer smo smanjili one elementarne greške i prazne minute, i sada nas nisu koštale. Najveća moguća zahvalnost navijačima koji su došli bez obzira na poziciju na tabeli i razultate. Pokazali su svoju veličinu i naše zajedništvo. Nadam se da ćemo ih ubuduće činiti srećnima”.

Amerikanac Kevin Džons je prikazao odličnu igru, ubacio je 18 poena i uhvatio devet lopti i bio je jedan od tvoraca trijumfa.

„Ovo je moja tek druga utakmica. Prva se nije dobro završila i drago mi je što smo sada pobijedili. Saigrači su me hranili loptama, trener pozivao akcije za mene, a ja iskoristio svoje prednosti. Sve to je proizvod timske igre. Trudim se da shvatim šta moji saigrači vole da rade na terenu, dosta pričamo... Sve ide dobro, atmosfera je bila sjajna. Volim način na koji navijači bodre klub, nebitno da li pobjeđuje ili gubi”, zaključio je Džons.

Bonus video: