Zvezda ubjedljiva protiv Partizana

2 komentar(a)
Košarkaši Zvezde, Foto: Aba-liga.com
Košarkaši Zvezde, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 03.11.2015. 20:21h

Crvena zvezda je večeras u "ioniru" porazila Partizan sa 92:77 (13:24, 32:16, 23:20, 24:17), u posljednjem meču 8. kola ABA lige.

Zvezda je upisala šestu pobjedu u regionalnom takmičenju, dok Partizan ima skor 2-6.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Kvinsi Miler sa 17 poena, Branko Lazić je dodao 14 poena, dok je Vladimir Štimac ubacio poen manje.

"Dobro je što smo uzeli dva boda i ostali u igri da budemo među četiri ekipe. To je najvažnije za sada, videćemo kada budu došle odlučujuće utakmice. Dajemo sve od sebe, to mnogo bolje izgleda na treninzima nego na utakmicama. Kad se vrate Dangubić, Mitrović, a spominje se i Markus Vilijams, bićemo dobri", rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić, osvrnuvši se na pisanje pojedinih medija o povratku Amerikanca Vilijamsa u klub.

U redovima Partizana najbolji je bio Petar Aranitović sa 19 poena.

"Bilo je dosta praznih minuta, međutim, želja koja je postojala kod igrača nije sprovedena u prave stvari. Pokazli smo i na prethodnim utakmicama prazne minute, sigurno je i kvalitet Zvezde uticao na to. Želio sam da energija bude prisutna svih 40 minuta, ali nismo uspjeli u tome", rekao je trener Partizana Petar Božić.

Susret je u čast preminule legende jugoslovenske i srpske košarke Ranka Žeravice počeo minutom ćutanja, koji je nekoliko puta prekidan međusobnim psovanjem pojedinih navijača oba kluba.

Zvezda će u narednom kolu Jadranske lige gostovati MZT-u u Skoplju, dok će Partizan dočekati lidera na tabeli Budućnost Voli.

Bonus video: