Jovović: Rusi favoriti, ali favorit uvijek ne pobjeđuje

11 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: Abaliga.com
Igor Jovović, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 03.11.2015. 13:00h

Poslije dva vezana poraza (Aris, Trabzon) za košarkaše Budućnost Volija svaka naredna utakmica je bitna na putu ka plasmanu u drugu fazu Evrokupa.

Novi poraz bi ih još više udaljio od tog cilja, ali ostaje dilema koliko je relano očekivati bodove protiv Uniksa, jednog od favorita za osvajanje trofeja.

Rusi u svojim redovima imaju fantastične igrače i sa ulogom favorita dolaze u „Moraču“, ali Podgoričani, kako ističu, žele da pruže maksimum i naprave iznenađenje.

"Što se tiče Uniksa, ne treba previše trošiti riječi. Popunjeni su nas svim pozicijama sa vrhunskim igračima i koja je kadra da napravi velike stvari i u Evroligi, a ne u Evrokupu. Imali su kiks protiv Arisa na svom terenu u prošlom kolu i to ih sigurno motiviše da protiv nas budu pravi i da vrate bodove koje su izgubili. S obzirom šta vidim na terenu, gdje igrači stvarno treniraju mskamalno, gdje imao dobru atmosferu, siguran sam da možemo da pružimo dostojan otpor Uniksu i nadam se da ćemo iskoristiti svaku šansu koja nam se ukaže za pobjedu. Realno je da Uniks favorit, ali favoriti uvijek ne pobjeđuju i nadam se da ćemo uspjeti da napravimo iznenađenje“, optimista je Igr Jovović, trener Budućnost Volija.

Podatak da je tim iz Kazanja možda i najjača ekipa koja je posljednjih godina gostovala u Crnoj Gori je dodatni motiv za crnogorskog šampiona.

"Upravo na taj način smo i na sastanku razgovarali. Cilj svih igrača je da se dokazuju protiv igrača kvaliteta Uniksa. Mislim da ćemo biti ekstra motivisani, što je i prirodno i iskoristio bih priliku da pozovem naviječe da ispune dvorane, jer često nije moguće uživo gledasti takva imena kao što su Kit Lengford, Artsiom Parahuskis, Arturas Milaknis, Kostas Kajmakoglu, Kvino Kolon na pleju su sve velika imena, koja mogu da igraju i u evroligaškim timovima. Privilegija ih je gledati, a mi ćemo sve uraditi da budemo dostojan rival“, objasnio je Jovović.

Kanađanin Divou Džozef cijeni Uniks, ali vjeruje u trijumf.

"U goste nam stiže Uniks, koji je veliki favorit, ali pokušaćemo da odbranimo domaći teren sa dobrom odbranom i dobrom igrom u napadu. Oni imaju jako dobre igrače, veliku tradiciju, ali treba da izađemo na teren, pružimo maksimum i vjerujemo da će na kraju sve biti dobro“, zaključio je Džozef.

Pravdu će dijeliti Redžep Ankarali (Turska), Alesandro Martolini (Italija) i David Romano (Izrael).

Virus „kroji“ tim

U kom sastavu će Budućnost Voli izaći na megdan Uniksu, biće poznato pred sam početak meča. Stomačni virus muči nekoliko igrača.

"Virus koji je imao Suad Šehović prije pet, šest dana je, izgleda, zakačio i Bojana Subotića, a još nekoliko se igrača žali na iste simptome. Nadam se da virus uzme većinu ekipe, jer bi to bilo stvarno jako opasno za sve nas“, naglasio je strateg „plavih“.

Bonus video: